Lägg i hummern hastigt med huvudet först och sätt på lock. Koka upp vattnet och tillsätt salt (vattnet ska smaka riktigt salt) tillsätt socker, vin och citron
När vattnet stormkokar, lägg i hummern med huvudet före. Dela hummern - jag gör det med en spetsig vass kniv från huvudet och bakåt med hummerstjärten utsträckt
Och vilken en läcker färg fru Hummer har. Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Det går förstås lika bra med skal av kräftor och hummer. Testa att imponera på familj och vänner med en hemkokt räksoppa till helgen, är övertygad att du kommer att få mycket beröm för din kokkonst
Dela hummern och ta bort magsäcken. Fördela smöret över hummerköttet. Ta ut hummern och lägg på en plåt. Gratinera hummern i 5 min släng då in brödbitarna och fortsätta gratinera i ca 3 min. 1 st kokthummer
Kokt svensk hummer med majonäs, pepparrot och tomatbröd. Brynt biff med korv smaksatt med ale och lök, kålterrin, rotselleri-och äppelpuré,kolrökt pärllök, vasslekokt steklök
Vi var egentligen ute efter hummer men men man får ta vad man får och krabba är inte fy skam, så det blev hem och koka krabba, vi får hoppas på bättre hummerlycka nästa gång vi vittjar
Hummern är ju redan kokt och klar sedan innan. Vitlökssmör till 2 hummrar. 100 gram smör6 pressade vitlöksklyftor1-2 msk persilja (denna gång tog jag dill