Mmm… kalops, pepparrotkött och kokthöns, alla njutbara klassiker som kräver lång tillagningstid. Ta bort skinnet och lossa hönsköttet från benen, lägg portionsbitarna i en skål
Servera kyckling curry med kokt basmatiris eller råris. Börja med att koka kyckling eller höns. Hacka och skala under tiden de andra ingredienserna som ska i hönsbuljongen
Den här glutenfira äpplekakan, där jag förutom den där övergivna potatisen även stoppat i färdigkokta stora, vita bönor som blivit över efter att ha gjort ett pajskal blev en hit
Jag hade kokt potatis och kokta morötter över från tidigare middag, och adderade resten. Grönsakerna kommer från egna landet, och äggen från en kompis som har glada höns som spatserar omkring i frihet och mår gott
Servera med ris, kokt potatis eller friterad potatis. höns och fisk. Skiva lök och paprika. Pressa vitlök. Koka ihop lök, paprika och vitlök med olivolja och tomater i en större kastrull med lock
fisk eller höns), salt, vitpeppar och dill. Värm på den färdigkokta och delade i 3-4 cm stora bitar potatisen i en stekpanna (behöver inte få färg) och vänd försiktigt ner sparris (delad om den är väldigt lång) och sockerärtor
Servera kalopsen med inlagda rödbetor och kokt potatis. Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre
Vänd ner den och ärtorna i bulguren när den kokt klart. 1 buljongtärning (grönsak/kött/höns). Här kommer ett recept på en rätt som är god att äta precis som den är, eller som tillbehör till exempelvis grillad kyckling eller en stark chorizo