Kokt fransyska recept

Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

Servera ihop med pressad gurka och kokt potatis eller varför inte pressad kokt potatis. 1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött
Fransysk köttgryta

Fransysk köttgryta

kokt potatis. Sammanlagd koktid 1 timma 15 minuter, för stjärnkött. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa
Fransyska på kanelen

Fransyska på kanelen

Servera med kokt potatis. Putsa fransyskan och skär till tärningar. 800 g fransyska. Bryn köttet i smör. Skär morötter och lök i bitar och bryn därefter grönsakerna
Grytstekt fransyska

Grytstekt fransyska

Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Grytstekt fransyska

Grytstekt fransyska

Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Nötstek av fransyska

Nötstek av fransyska

Vänd den några ggr under tiden och slå på mer vatten om det kokt bort för mycket. Men det är väldigt gott med kokt potatis också till
Porterstek på fransyska

Porterstek på fransyska

kokt potatis. kokta smörslungade grönsaker. Till servering kokt potatis kokta smörslungade grönsaker. 1,5 kg benfri fransyska av nöt. 2 gula lökar 3 dl porter 1 dl outspädd svart vinbärssaft 0,75 dl kinesisk soja 8 enbär 8 vitpepparkorn 2 tsk torkad timjan 3 köttbuljongtärningar 1,5 kg benfri fransyska av nöt 1,5 dl grädde
Kalvstek på fransyska med gräddsås och svartvinbärsgelé

Kalvstek på fransyska med gräddsås och svartvinbärsgelé

Servera härligheten med pressgurka, kokt potatis, tomat och svartvinbärsgelé. Jag hade en kalvfransyska i frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassisk kalvstek med sås och potatis
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Servera gärna tillsammans med kokt potatis och gelé. fransyska eller lammstek. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den)
Portergryta

Portergryta

Servera med kokt potatis och gelé. Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar
Södrastations köttgryta

Södrastations köttgryta

Hacka sist rejält med persilja och strö i grytan och servera med kokt potatis. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Servera med potatismos eller kokt potatis. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Porterstek - lätt och gott i grytan med den allra godaste såsen

Porterstek - lätt och gott i grytan med den allra godaste såsen

Vänd köttet några gånger under koktiden så att det får den fina mörka färgen av ölet runt om. Servera med hasselbackspotatis, kokt mjölig potatis eller potatismos, morotsbitarna från spadet, svartvinbärsgelé och ev någon annan grönsak som passar till stek, t
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Det går givetvis att utesluta potatisen och i stället servera kokt ris till, men med potatis i gulaschen blir det en komplett maträtt
Gammeldags stek med gräddsås

Gammeldags stek med gräddsås

Kokt broccoli. fransyska eller innanlår. *Ugn175°. **Ugn 200 grader. Salta och peppra steken och bryn den i smöret
Rostbiff

Rostbiff

kokt potatis och grönsaker. 5 kg fransyska. Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Servera med kokt eller stekt potatis, kokta grönsaker, inlagd gurka och vinbärsgelé. 1½ kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår