Stekt fläsk med kokt potatis och löksås. Numera äter troligtvis många i min ålder snarare försvenskad italiensk mat med pasta som huvudingrediens, men det tar inte särskilt mycket längre tid att koka några potatisar, steka lite fläsk och göra en sås från grunden
Lägg ner fläskbiten i grytan, slå över linserna (då det var ospecificerade linser tog jag gröna), kryddorna och löken samt vatten så att det täcker linserna gott och väl
Servera med kokt potatis. Stek fläsket i smör i stekpanna så det får en fin krispig yta. 300 g rimmat fläsk. 300 g rimmat fläsk 2 dl mjölk 1 dl grädde 1 gul lök 1,5 msk mjöl 1,5 msk smör salt peppar socker
Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkoktfläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Servera med kokt potatis. Stek fläsket i smör i en stekpanna så det får en fin krispig yta. Om man vill kan man hälla i stekflottet från fläsket i såsen
Servera fläsket med kokt potatis, löksås och råkostsalladen. 4 Hetta upp en stekpanna och stek fläsket tills fin stekyta på båda sidor. 500 g rimmat fläsk
Servera det stekta fläsket med löksåsen samt kokt potatis. Skiva fläsket om det inte är det. Stek fläsket på medelvärme tills det har fått färg och är knaprigt men inte bränt - totalt ca 5 minuter. 200 gram rimmat sidfläsk, gärna i skivor
Ingredienser Knaperstekt fläsk med löksås 800 g potatis av fast sort 4 stora gula lökar 2 msk smör 2,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 dl grädde 1 knippe gräslök 1 msk Kikkoman soja 500 g rimmat sidfläsk i skivor salt vitpeppar Serveras med kokt potatis med skal