4 portioner, till förrätt eller buffé Ingredienser 400 g färskpotatis salt brynt smör matjessill, en eller två burkar ½ liten rödlök, finhackad gräslök dill Av
4 bit torskrygg (á 150 g) vitt vin lagerblad salt vitpeppar 24 färskpotatisar salt 1 knippe dill 30 g bladspenat olja, till stekning salt 12 gröna sparrisar 200 g färsk pepparrot, riven 500 g räkor med skal dill, efter smak 500 g smör
4 ägg1 kg koktfärskpotatis skivad i bitarsmör2 gula finhackade lökarsalt, chilipulver1 pkt bacon i bitar1 pkt grillkorv i smala skivorfärsk dillStek löken mjuk och krydda med salt och chilipulver. 1 kg koktfärskpotatis skivad i bitarsmör
Tips Det här receptet passar förstås också utmärkt att göra på överbliven kokt potatis. Koka potatisen i cirka 10 minuter tills den är nästan genomkokt, den ska fortfarande ha en rå kärna. 1 kg färskpotatisar