Kokt anka recept

Kvakande ankor & Findus bjuder

Kvakande ankor & Findus bjuder

Nybryggt kaffe, fruktsallad, kokt ägg och ett par croissants med aprikosmarmelad fick det bli denna lördagmorgon
Hel ugnsstekt anka och hemmagjort äppelmos med kanel

Hel ugnsstekt anka och hemmagjort äppelmos med kanel

När det vankas middag som denna brukar vi gå all in när det gäller tillbehören, kokt brysselkål (och Anki envisas fortfarande med att säga fel och kallar dom istället för broccoli), asiagurkor, rödkål, äppelmos, ättiksgurka, gelé, kokta bönor och naturligtvis sån där skedätarsås
Björnbärssås, en god sås till anka

Björnbärssås, en god sås till anka

Anki kom nämligen hem med ett gäng björnbär som hon pallat på jobbet och mumlade något om att dom nog skulle kunna passa fint till anka
Fylld helstekt anka

Fylld helstekt anka

Skär upp ankan, lägg fyllningen runt om och servera med såsen och kokt potatis. Ta upp ankan och låt den rinna av ordentligt
Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

Vill man så kan man dessutom blanda kokt, tärnad kall potatis i sin gubbaröra men tänk då på att den mättar lite extra så du inte lägger på alldeles för mycket på mackan
Dansk fläskstek med knaprig svål (mjölkfri)

Dansk fläskstek med knaprig svål (mjölkfri)

Servera med kokt potatis eller varför inte rödkål – om du har det hemma. När vi åker över till Danmark så brukar jag passa på att äta anka eller dansk fläskstek för det finns ingen som kan tillaga det som just danskar
Kastanjer på Madams vis

Kastanjer på Madams vis

Servera med kokt potatis. Denna goda nöt från Central- och Sydeuropa, använd redan på romartiden, passar nämligen utmärkt som tillbehör till t ex anka och gås där den lilla mjuka sötman ger en extra kick
Jankas ankgryta

Jankas ankgryta

rester från JankasAnka. rester från JankasAnka. Recept på JankasAnka finns här. Servera med ris eller kokt potatis 5-6 dl sås från JankasAnka. _anka_113435
Fransk avsmakningsmeny

Fransk avsmakningsmeny

Maria hade kokt just den här med bara vitt vin. Anka med apelsinsås. Det behövde luftas lite men passade sedan fint till både grytan och ankan

Valborgsmeny

Kaffemarinerad anka med päron- och endivraguDessert. Huvudrätten, efter ett recept av Marcus Samuelsson, är kanske egentligen lite för kraftig i smaken för att matcha vinet, men vi har lagat detta förut och det är en helt fantastisk rätt på anka
Portvinskokad rödkål

Portvinskokad rödkål

Det visade sig att det var kokt rödkål inte helt olik den vi äter på julen. När jag var i Tyskland en gång så åt jag anka och Blaukraut
Potatisplättar från Slovakien

Potatisplättar från Slovakien

Pressa den kokta potatisen och blanda med mjölet till en mjuk deg som inte kladdar. 400 g kall kokt potatis