När det vankas middag som denna brukar vi gå all in när det gäller tillbehören, kokt brysselkål (och Anki envisas fortfarande med att säga fel och kallar dom istället för broccoli), asiagurkor, rödkål, äppelmos, ättiksgurka, gelé, kokta bönor och naturligtvis sån där skedätarsås
Vill man så kan man dessutom blanda kokt, tärnad kall potatis i sin gubbaröra men tänk då på att den mättar lite extra så du inte lägger på alldeles för mycket på mackan
Servera med kokt potatis eller varför inte rödkål – om du har det hemma. När vi åker över till Danmark så brukar jag passa på att äta anka eller dansk fläskstek för det finns ingen som kan tillaga det som just danskar
Servera med kokt potatis. Denna goda nöt från Central- och Sydeuropa, använd redan på romartiden, passar nämligen utmärkt som tillbehör till t ex anka och gås där den lilla mjuka sötman ger en extra kick
rester från JankasAnka. rester från JankasAnka. Recept på JankasAnka finns här. Servera med ris eller kokt potatis 5-6 dl sås från JankasAnka. _anka_113435
Kaffemarinerad anka med päron- och endivraguDessert. Huvudrätten, efter ett recept av Marcus Samuelsson, är kanske egentligen lite för kraftig i smaken för att matcha vinet, men vi har lagat detta förut och det är en helt fantastisk rätt på anka