Njut av köttgrytan med kokt potatis och kanske en klick lingonsylt. På älgkött. Höstgryta på älgkött. Med en bit vitkål i kylen som det var dags att ta reda på och med billiga kålrötter på affären när jag handlade i går, blev det höstgryta till middag
Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Servera med kokt potatis och röd vinbärsgelé. 850 g älgkött. Skär köttet i tärningar och bryn det. Lägg över i tryckkokaren, tillsätt vatten och köttbuljontärning, soya
Tur att det blev några paket pölsa efter älgköttet som vi fick tag på i höstas. älgben med kött kvarvatten2 köttbuljongtärningar10-12 krydpepparkorn10-12 svartpepparkorn2 dl okokt grötris till 6 dl kokt malt köttättikaköttbuljongsalt, pepparKoka älgbenen med kött på i buljong med krydd- och svartpepparkorn tills köttet lossnar lätt, tar några timmar. 2 dl okokt grötris till 6 dl kokt malt köttättikaköttbuljongsalt, peppar
1,5 kg fruset benfritt älgkött. 20x30 cm stor form, till oss tre som åt gratäng (våra barn åt kokt potatis), och någon lunchportion över blev det. 1,5 kg fruset benfritt älgkött
Idag serverade jag kokt potatis, färdig kantarellsås och lingonsylt till mitt kött. Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme
Servera med kokt eller pressad potatis och rårörda lingon. Dela älgköttet i skavbitar. Bryn älgköttet i lite smör i en stor gryta och tillsätt sedan vatten, vin, fond, lagerblad, enbär och 1/2 tsk viltkrydda