Idag gjorde vi lite havrekex, vi gjorde dem sockerfria så att även lillasyster får smaka och glutenfria så att kusinen kan smaka när hon kommer på besök om en vecka
50 g kokosolja utan smak (om man inte vill ha kokossmak vill säga). Alltså hörni dessa kolakakor. Som jag sagt förrut är jag inte alls mycket för choklad, men kola kan jag tycka är riktigt gott
Då behåller maten den där goda, fräscha kokossmaken. Den här färggranna och smakrika soppan med asiatiska undertoner har på kort tid blivit en favorit här hemma
Du kan välja smakneutral kokosolja om du inte vill ha kokossmak i din brownie. En seg och kladdig brownie med ett krispig marängliknande täcke, helt utan ägg eller mejeriprodukter
3 msk kokosolja (gärna med naturlig kokossmak, typ Kung Markatta). Jag fick ett mail idag av en läsare (tack Emmy) som tipsade om en sida som heter Alltomkosttillskott och som jämför priser på olika kosttillskott
Jag vill liksom ha mera kokossmak på min glass. Gjorde lite kokosglass häromdagen, blev inte helt nöjd med den då den blev lite gryning, detta berodde säkerligen på den stora mängden kokos som ingick, men glassen blev god och jag kommer att testa ett annat recept på kokosglass med mindre kokos nästa gång, funderar på om jag kanske skulle ta och beställa lite kokosessens och blanda i, det borde bli gott
Däremot ger oljan lite extra kokossmak. Att baka är något jag tycker mycket om. Särskilt när jag har tid att experimentera lite och hitta på egna recept
Fårosten tog effektivt bort smaken av kokos, något jag uppskattade mycket, då jag blivit rätt trött på kokossmak efter några år med lite för mycket kokosolja i min mat
Ingredienser2,5 dl naturella nötter (jag väljer 50/50 cashew/mandel)100 gram torkade mangoskivor (blötlagda i ca 20 min) 10 osvavlade aprikoser, urkärnade (blötlagda i ca 20 min) Rivet skal från 1⁄2 ekologisk citron + 1 msk citronjuice 1,5 dl kokosflingor (jag rostar flingorna på låg temperatur i ugnen för att få fram mer kokossmak, lägg undan 0,5 dl kokosflingor på ett fat, som sedan ska användas som strössel)Eventuellt 1 msk honung eller agavesirap (för sötare resultat) Gör så härMixa nötterna till ett grovt kross i en matberedare
Så mycket kokossmak märker man inte av när dom är klara. Jättegoda plättar eller amerikanska pannkakor om man hellre vill, och med mycket mindre kolhydrater än i orginalet
Kanske lite kesellaglass med kokossmak till. Många av de proteinbrownies/fudgekakor och muggkakor jag gör tilllagas i micron, framför allt för att det går så snabbt och smidigt, men detta är ett recept för er som inte har någon micro hemma