4 Kokosris 4 port basmatiris 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1/2 tsk salt Chiliräkor 250 g körsbärstomater 1/2 kruka gräslök 1 lime 560 g räkor i lake 1/2 gurka 2 dl gröna ärter (2 dl motsvarar ca 125 g) 2 msk olivolja 2 tsk röd currypasta salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3
Nästan alltid när vi använder jasminris så byter vi ut lite av vattnet mot kokosmjölk. Riset blir extra kladdigt, så som vi vill ha det, och smaken blir något extra
Indonesiskt kokosris2 msk olja1 gul lök, finhackad3 vitlöksklyftor, finhackade(4 vårlökar), hackade1 msk ingefära, färskriven1 tsk gurkmeja1 tsk kanel1/2-1 tsk röda chili flagor1 tsk senapspulver1/4 tsk nejlika1 msk socker4 c kokt ris, basmati av god kvalité1 c kolosflagorSalt & pepparHetta upp oljan, fräs lök och vitlök till det är mjukt
Dagens Meat-free Monday recept är en sallad, men ingen vanlig, tråkig sallad utan en spännande thailändsk sallad med massor med olika smaker som kommer vara som en smakexplosion i din mun
Vips så hade den här ugnsbakade laxen med kokosris, avokado & granatäpple kommit till. Det krämiga kokosriset tillsammans med laxen och de krispiga friska granatäppelkärnorna är som guldsmak i munnen