600 g laxfilé utan skinn, i 4 bitar. 400 g kokosmjölk. 0,5 dl sweetchilisås. 0,5 röd chili. 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak). Sås400 g kokosmjölk 2 citrongräs 0,5 dl sweetchilisås 0,5 röd chili 2 tsk fisksås. Rostade solrosfrön1 dl solrosfrön 1 msk neutral olja 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak) 1 tsk salt
Lägg på en klick riven ingefära och gröp ur den tjocka krämen på kokosmjölken (häll bort vattnet). Salta och peppra och lägg på lite sweetchili sås på fisken
Låt kokosmjölken blir ordentligt varm, blanda ner sweetchilisåssen. Under tiden dom kokar så häller du kokosmjölken i en gryta, stor nog att du sen kan ha i nudlarna och kycklingen om du valt det
Tillsätt en påse wokgrönsaker eller skär egna (paprika, lök, broccoli, bambuskott, vattenkrasse, morot osv) tillsammans med en burk kokosmjölk, chili, sweetchilisås, soya, currypasta och eventuellt ingefära
Använde sedan denna tillsammans med kokosmjölk, en rejäl klick Panaeng-pasta, saft från lime och riven ingefära samt fisksås, lite råsocker och finskivad vitlök till en soppa
Vänd ner kokosmjölk, limeskal, sweetchili och cashewnötter. Förra veckan i Maxi köket så gjorde jag denna rätt och vart mycket positivt överraskad då jag inte är en laxmänniska, men detta recept var riktigt gott och jag kan varmt rekommendera det
lax)- Sockerärtor (strimlade att dekorera med)- Ris eller nudlar att servera tillHur gör man. Tillsätt chilin, tomater, fisksås, sweetchilisås och grönsaksbuljong
Räk- och laxgryta 2 v & en matlåda. Tillsätt 1/2 burk kokosmjölk, 2 dl grädde, 2 msk philadelphiaost, 1 msk sweetchili, salt, peppar och lite chili. Sänk värmen och blanda ner 100 g skalade räkor och 50 g rökt lax skuren i strimlor. 1/2 burk kokosmjölk. 1 msk sweetchili. 50 g rökt lax