Pressa limesaft och häll i kokosmjölk. Skär laxbitarna i mindre bitar. Stek laxbitarna. Lax med kokosmjölk, lime, chili och ingefära (4 personer). 4 bitar laxfilé (ca 560 g). 1-2 lime. 3 dl kokosmjölk. ) 4 bitar laxfilé (ca 560 g). 1-2 lime 3 dl kokosmjölk
Smaka av med limesaft, salt och peppar. Lax i kokosmjölk. Tillsätt kokosmjölk och vatten och koka upp. Servera den orientaliska laxen med riset och halverade körsbärstomater
Skär lax och vit fisk i mindre kuber. ½ lime. Klicka ner currypasta, sambal oelek, soya, ingefära och saften från limen i smöret och fräs till en gosig smet
Blanda kokosmjölk och citronsaft. Sätt smak på laxen med teryaki, lime och sesamfrön. Lax med ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Ingefära, kokosmjölk och lime passar utmärkt ihop. Bred över fisken och slå över kokosmjölken. Blanda samman, salt, ingefära, farinsocker, lime och pressad vitlök
Häll på kokosmjölken, låt stå och puttra och rör om då och då. Använder du färdigköpt currypaste är det speciellt bra att komplettera med ingefära, vitlök, schalottenlök, citrongräs, limeblad och koriander eftersom den ofta har en plattare smakpalett med mer hetta och sälta än aromatiska noter
lägg laxen i en ugnsform , salta lätt. Rörihop alla andra ingridienser o slå över laxen. 600 g färsk lax. 1 burk kokosmjölk. 600 g färsk lax. 1 burk kokosmjölk