Det är inte rimligt (eller roligt) att leva på enbart torsk och broccoli resten av livet och efter en diet är det en del jobb med att hitta tillbaka till en balans mellan kost och träning
Vänd fiskbitarna i kokos. 1 dl riven kokos. 4 prt torskrygg. (Stav)mixa mango, limeskal och limesaft, korianderstjälkar och skivad ingefära samt halva den skivade chilin med saltet
Vispa ner kokosmjölken lite i taget. 750 g fiskfilé av gös eller torsk (jag tycker pangasius eller hoki fungerar också)2 vitlöksklyftor2 msk jordnötsolja1-2 msk grön currypasta1 burk (400 g) kokosmjölk1-2 tsk fisksås10 blad thaibasilikaeller vanlig basilika3 msk hackad färsk korianderlime och jasminrisSkär fisken i 3 cm stora bitar
Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag är torsk på torsk. Mycket smak blir det och då passar risnudlar som får en rejäl kyss av kokosmjölk mycket bra till
Blanda sesamfrön med riven kokos och vänd bitarna i blandningen. Dessa torskbiffar med sötpotatissallad och avokadokräm lagade jag och tog bilder av för ungefär ett halvår sedan och nu kom jag av en slump på att jag aldrig har lagt upp receptet här
Kokos. Ångad torsk med kokt potatis och skirat smör… Alltså hur enkelt och gott är inte det. an lagom (12 steg) när jag steker en tunn, panerad torskfilé
Häll i kokosmjölk, blanda runt och smaka av. Jo, jag blev helt hooked på den karibiska fisk- och skaldjursgrytan hos Torsk på Lax, och sedan fanns det ingen återvändo