Skeda upp blandningen över kexbasen och släta ut ytan. Värm under tiden upp kokosmjölken. Vispa i kokosnötsgelatinet i Philadelphia-blandningen lite åt gången och rör sedan ned den vispade grädden och limeskalet
Smula kexen fint och blanda med kokos. 1. Smält smöret och rör ner det. 2. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Du kan lätt utesluta kokosen och du kan toppa den med grädde istället för Italiensk maräng. Ca 300 g Digestive kex ( 3/4 delar av ett paket). 1 dl kokos flingor. 1 dl kokos flingor
För visst låter ändå mascarponebollar med digestivekex & kokos lite spännande. Därefter rullar ni dem i kokos och ställer in dem i kylskåpet bara en kort stund för att låta de "sätta" sig lite
* Kokos till formen. Ta ut kakan och tryck ner tuc kex. Smält chokladen och kokosoljan över vattenbad. * Ca 12 stycken tuc kex. * 100 g choklad (55%) + 3 msk kallpressad kokosolja. Smöra en rund form (20X20) och strö kokos i formen. Ca 12 stycken tuc kex. 3 msk kallpressad kokosolja
riven kokos. Sedan smulas Oreokex och strösslas som jord. Doppa i riven kokos. Krossa kexen i en mortel/matberedare/för hand (De här momenten gör barnen mer än gärna)
Sedan kan man självklart välja att toppa härligheten med tex frukt och/eller bär, kvarg, grädde, glass, kokos, nötter, jordnötssmör eller vad man nu tycker allra mest om
Insåg när jag skulle döpa denna kladdkaka att skumbollen har väldigt många namn - gräddbulle, mums-mums, kokosboll, kokosmunk, kokostopp, ja det finns nog fler
riven kokos. Sedan smulas Oreokex och strösslas som jord. Doppa i riven kokos. Krossa kexen i en mortel/matberedare/för hand (De här momenten gör barnen mer än gärna)
Lite kokosolja för att göra chokladen lättflytande. Imorgon förväntas jag bjuda på veckans kaka på jobbet och min plan var egentligen att bara ta med mig ostbricka med kex, men en liten efterrätt är det ju ingen som säger nej till