Ta ut cheesecaken och fördela blåbärssylten över. 4 dl Blåbär. 1 Citron, saften av. Blanda ingredienserna till toppingen i en kastrull och koka på låg värme i ca 15 minuter. 4 dl Blåbär
Blåbärskompotten har jag inget recept på, med jag kokade tinade blåbär (som jag hällt bort det mesta av saften av) och lite socker en liten stund, sedan rörde jag lite potatismjöl (som jag rört ut i vatten för att undvika mjölklumpar) och lät kompotten kallna
Jag passade på att kokasaft i veckan och det är verkligen lyxigt gott. Det finns många goda köpesafter men det blir ju aldrig samma sak som den man gör själv
Koka ihop alla ingredienser och låt koka på svag värme tills krämen tjocknar. Plötsligt har energin till att baka infunnit sig och jag har ändrat lite i flera av mina gamla recept för att gå till något godare kakor, saftigare frukostbullar och andra smaker
Men va. Är jag tillbaka. Kanske det. Från och till kan ni i alla fall förvänta er en uppdatering. Stockholmskakor är väl i princip som hallongrottor, men rullade i mandel
Koka upp vattnet och slå över bären och låt rinna av i en saftsil. Koka sedan upp den avrunna saften i ett par minuter i en gryta tillsammans med sockret