Skölj riset väl. Häll över det avrunna rena riset i en kastrull tillsätt det kalla vattnet. Ställ kastrullen på spisen och slå på plattan och låt det koka upp slå av plattan när det börjar koka och låt det stå knar på den avslagna plattan 30-35min. 5 dl basmatiris , eller Jasmine ris
Kokariset tillsammans med två buljongtärningar. En väldigt tacksam & smidig rätt, allt-i-ett med ris, kassler, ananas, cheddarost och gratinerad med ostsås
Låt det koka upp och låt det småputtra i några minuter. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Riset är klart när vätskan har kokat bort. Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) som smakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
kokariset (basmatiris) i buljong och ha också i en dutt tomatpuré och en skvätt olivolja. På lunchmenyn idag stod ris som i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön
Jag kokade dessutom ihop en saftsås av blandsaft, potatismjöl och en massa hallon och jordgubbar. Jag tycker inte om risgrynsgröt så därför tycker jag inte heller om risifrutti eller ris à la malta, julens traditionella efterrätt