Koka rabarberkompott recept

Koka rabarberkompott med smak av jordgubb och vanilj!

Koka rabarberkompott med smak av jordgubb och vanilj!

Koka upp och låt koka några minuter. I förrgår "uppfann" jag ett recept på rabarberkompott. Rabarberkompott med smak av jordgubb och vanilj500 gram rabarber1 dl socker (gärna smaksatt med vaniljstång)1/5 dl ekologisk/hemkokt jordgubbssaft (späd koncentratet till en ganska stark halvdeciliter)Skala och skiva rabarbern i små bitar
Rabarberkompott med biscottismul

Rabarberkompott med biscottismul

Låt koka på svag värme tills sockret och. vattnet kokat in i rabarbern. 1. Skala rabarbern om den är grov. Skär den i bitar och lägg i en kastrull tillsammans
Rabarberkompott med Philadephiafluff

Rabarberkompott med Philadephiafluff

Du kan såklart koka ihop en kompott just till det här med, men det är verkligen en perfekt dessert när man ändå redan gjort det mesta av jobbet
Rabarberkompott med vaniljgräddfrâiche

Rabarberkompott med vaniljgräddfrâiche

Rabarberkompott.  Koka sedan på svag värme i ca 30-50 min tills kompotten fått en fin struktur och kokats samman så väl att inga rabarberbitar finns kvar
Rabarberkompott med vaniljskum

Rabarberkompott med vaniljskum

Koka upp mjölken med socker och vaniljstänger. Koka en kompott på rabarbern och sockret. Vaniljskum. Blanda i gelatinet
Rabarberkompott

Rabarberkompott

Lägg rabarberna tillsammans med socker och frön från en vaniljstång (låt även vaniljstången koka med) i en tjockbottnad kastrull
Rabarberkompott med masacarpone

Rabarberkompott med masacarpone

Mascarpone är en italiensk färskost och den får efterätten att kännas fräsch och bryter bra av mot rabarberkompotten
Enkel rabarberkompott

Enkel rabarberkompott

Häll på vatten (börja med den mindre mängden) och låt koka upp. Låt koka på svag - medelvärme tills det kokat ihop
Rabarberkompott med olika smaksättningar

Rabarberkompott med olika smaksättningar

Koka upp rabarbern med citronsaften och eventuell smaksättning och sjud i några minuter. Varje morgon har det blivit gröt eller yoghurt med rabarberkompott över
Snabb rabarberkompott

Snabb rabarberkompott

Koka upp rabarber och citronsaft med syltsocker. 300 gr rabarber. 300 gr syltsocker. 1 msk citronsaft. Låt sjuda ca 10 min, skaka på kastrullen med jämna mellanrum
Snabb rabarberkompott

Snabb rabarberkompott

Koka upp rabarber och citronsaft med syltsocker. 300 gr rabarber. 300 gr syltsocker. 1 msk citronsaft. Låt sjuda ca 10 min, skaka på kastrullen med jämna mellanrum
Rabarberkompott med mascarponekräm

Rabarberkompott med mascarponekräm

Rabarberkompott6 rabarberstjälkar1 kanelstång2 dl socker1 dl vattenMascarponekräm2 dl mascarpone2 dl turkisk yoghurt1 vaniljstång1 msk florsocker12 biscottimörk choklad 70% , grovhackadDela rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med kanelstången. Koka upp och låt småkoka 5-10 min, tills rabarbern är mjuk
Rabarberkompott med vaniljkräm och crumble

Rabarberkompott med vaniljkräm och crumble

Koka upp mjölken med vaniljstång samt lite socker i en kastrull. Rabarberkompott. Häll tillbaka i kastrullen , koka under omröring på en lägre temperatur
Rabarberkompott med keso

Rabarberkompott med keso

Koka hälften av dem i vatten i en kastrull tillsammans med sockret. Gott till frukost är att göra en rabarberkompott och sedan  servera den med lite god grekisk yoghurt eller keso