Koka upp och låt koka några minuter. I förrgår "uppfann" jag ett recept på rabarberkompott. Rabarberkompott med smak av jordgubb och vanilj500 gram rabarber1 dl socker (gärna smaksatt med vaniljstång)1/5 dl ekologisk/hemkokt jordgubbssaft (späd koncentratet till en ganska stark halvdeciliter)Skala och skiva rabarbern i små bitar
Låt koka på svag värme tills sockret och. vattnet kokat in i rabarbern. 1. Skala rabarbern om den är grov. Skär den i bitar och lägg i en kastrull tillsammans
Rabarberkompott. Koka sedan på svag värme i ca 30-50 min tills kompotten fått en fin struktur och kokats samman så väl att inga rabarberbitar finns kvar
Rabarber hör våren till – för sen blir de träiga och duger blott till att koka saft på. Koka alla ingredienser i en kastrull under några minuter tills allt är mjukt
Koka upp rabarbern med citronsaften och eventuell smaksättning och sjud i några minuter. Varje morgon har det blivit gröt eller yoghurt med rabarberkompott över
Koka upp rabarber och citronsaft med syltsocker. 300 gr rabarber. 300 gr syltsocker. 1 msk citronsaft. Låt sjuda ca 10 min, skaka på kastrullen med jämna mellanrum
Koka upp rabarber och citronsaft med syltsocker. 300 gr rabarber. 300 gr syltsocker. 1 msk citronsaft. Låt sjuda ca 10 min, skaka på kastrullen med jämna mellanrum
Rabarberkompott6 rabarberstjälkar1 kanelstång2 dl socker1 dl vattenMascarponekräm2 dl mascarpone2 dl turkisk yoghurt1 vaniljstång1 msk florsocker12 biscottimörk choklad 70% , grovhackadDela rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med kanelstången. Koka upp och låt småkoka 5-10 min, tills rabarbern är mjuk
Koka upp mjölken med vaniljstång samt lite socker i en kastrull. Rabarberkompott. Häll tillbaka i kastrullen , koka under omröring på en lägre temperatur
Koka hälften av dem i vatten i en kastrull tillsammans med sockret. Gott till frukost är att göra en rabarberkompott och sedan servera den med lite god grekisk yoghurt eller keso