Koka kycklingbuljong recept

KOKA KYCKLINGBULJONG

I dagens inlägg lär jag dig hur du kokarkycklingbuljong och hur du fryser in den. Att koka sina egna fonder kan kännas jobbigt, även jag känner så ibland
Koka soppa på skogens guld

Koka soppa på skogens guld

l kycklingbuljong, buljongtärning eller fond. Härom dagen kokade jag soppa igen och då på kantareller, champinjoner och ostronskivling, som odlas i utkanten av Halmstad
Koka soppa på brännässlor

Koka soppa på brännässlor

3 dl höns/kycklingbuljong (byt mot grönsaksbuljong om du är vegge). 3 dl höns/kycklingbuljong (byt mot grönsaksbuljong om du är vegge)
Kycklingbuljong

Kycklingbuljong

Låt buljongen koka lugnt i minst två timmar. Då buljongen kokat klart, ta upp kycklingen och sila bort grönsakerna
Kycklingbuljong

Kycklingbuljong

I receptet använder vi oss av en Crockpot eftersom vi tycker det är det smidigaste sättet men det går lika bra att använda en stor gryta och koka buljongen på spisen
Kycklingbuljong

Kycklingbuljong

När man kommit lite längre kan man med fördel koka benbuljong. Koka upp och skumma av. Koka på samma sätt men låt gärna stå flera timmar på spisen
Thailändsk kycklingbuljong

Thailändsk kycklingbuljong

Ni får här både det receptet, men också, en bit ner, receptet på en förenklad snabbversion där jag utgår från en vanlig kycklingbuljong eller -fond på tärning eller flaska och sedan förstärker den genom att den kokas med thai-ingredienser
Kycklingbuljong (halvfabrikat)

Kycklingbuljong (halvfabrikat)

Koka samtliga ingredienser i en kastrull. Låt koka i ca 15 minuter. 1 st kycklingbuljong (tärning). 1. 2. 3. Sila av och kyl ned
Kycklingbuljong

Kycklingbuljong

Låt vattnet koka upp och skumma väl. Lägg tillbaka benen och skinnet i grytan igen och låt allt sjuda 6–24 timmar (ju längre du kokar buljongen, desto mustigare och smakrikare blir den)
Kycklingbuljong

Kycklingbuljong

Koka upp och skumma väl. Sila alltsammans och koka buljongen tills ungefär hälften återstår. Lägg i grönsakerna i grova bitar och låt alltsammans koka 2 - 3 timmar

Thailändsk kycklingbuljong

Lägg allt i en kastrull och låt koka upp. Koka upp och låt därefter sjuda över svag värme i 1 1/2 – 2 timmar. 2 l kycklingbuljong eller fond
Kycklingbuljong

Kycklingbuljong

Koka på medelvärme ca 45 min. Dela kycklingskroven i bitar och lägg i en kastrull. Häll på vatten så att det knappt täcker och salta