I år kokade jag marmelad av bären - en egen kombination av krusbär och kiwi som blev väldigt god. Syltsockret är tacksamt när man kokar marmelad, tycker jag
)Krusbärssaft med röda krusbärca 3,5 l färdig saft2 kg röda krusbär2 liter vatten1 liten tsk rent vaniljpulverett knappt kg strösockerSkölj bären och lägg dem i en kastrull tillsammans med vaniljpulvret. Låt koka upp och sedan sjuda i 20 minuter. 2 kg röda krusbär
Krusbären mjuknar snabbt. Skeda upp krusbären över kakan. Lägg 3 dl krusbär och strösocker i en kastrull och häll på vatten, bara så att det täcker krusbären och koka i ca 2 minuter. Sprid ut ca 1 dl färska krusbär över kakan och sätt sedan in kakan i ugnen i ca 18-20 minuter. 3 dl + 1 dl röda krusbär
Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Gör den det så får du koka ett litet tag till. Mosa ihop krusbären med en potatisstöt eller en slev. Häll upp krusbärsmarmeladen i rena burkar och låt kallna
8 dl rensade röda krusbär, ej för mogna. Häll krusbär och vatten i kastrull, koka ca 5 min, mosa eller mixa bären en aning. Häll i sockret och koka ca 45 min, skumma väl
Koka upp krusbären tillsammans med vattnet. Koka livligt, utan lock, i 30 minuter innan kardemumman och limesaften tillsätts. Koka ytterligare 15 minuter. 500 g krusbär