Smaka av med salt och peppar och låt koka svagt tills det är en tjock sås och sila den då. Hälleflundra med kanderad citron, pepparrotsveloutée, lök, fänkål och rädisa
Koka upp såsen. Koka ihop ca 15 min, tills ca hälften återstår. Koka ihop 10 minuter. Häll på buljong under omrörning och låt koka ca 20 min. 600 g skinn- och benfri hälleflundrafilé
Koka på svag värme i mjölk och grädde tills grönsakerna blivit mjuka. Så när jag igår stod vid fiskdisken och skulle planera helgens mat, låg tyvärr ingen Hjälmargös i disken men väl en hälleflundra och ropade till mig – gör något gott av mig
Koka potatisen med skal på. Köttig hälleflundra blandas med grädde, kantareller och het potatis. 500-600 gram hälleflundrafilé. 500-600 gram hälleflundrafilé
Koka tills mosig konsistens. 500 gram Hälleflundra, filébitar. Koka i 25 minuter. Sila sedan av och koka samman fonden tills 1 dl återstår. 500 gram Hälleflundra, filébitar. 25 minuter Sila sedan av och koka samman fonden tills