Det här åt vi till middag idag, lätt som en plätt med potatis i kastrullen och grönsaker ovanpå i lilla "bambukokaren" OST/SKINKSÅS 2hg skinka (kallrökta snuttbitar hittade jag nästan gratis och såååå goda) 1 dm purjo 1 vilöksklyfta 1 msk smör 3 dl mjölk 1 dl grädde 2 tsk maizena 150 g Philadelphiaost 2 dl riven ost peppar Fräs lökarna mjuka i smöret
Vänd grönsakerna i vinägretten före servering och servera med ägghalvorna. Koka upp vatten, lägg ner äggen och koka dem i 10 minuter. Kärna ur och skär paprikorna i 4 bitar vardera, ansa sparris och morötter, vänd grönsakerna i olivolja och salt. Värm en grill eller grillpanna till högsta temperatur och grilla grönsakerna cirka 2 minuter på varje sida
Koka upp lättsaltat vatten och låt pastan koka enligt förpackningens anvisningar. Riktigt snabblagad och maträtt som inte bör ta mer än 10 minuter, eller hur lång tid pastan behöver koka
Har du ingen ångkokare går det bra att koka vanligt, tiden är densamma. Koka linserna i 10 minuter. Ångkoka dem i 15 minuter. Hacka champinjonerna och ångkoka dem i 5 minuter
Häll lagen het över grönsakerna och sätt på lock. Koka morot och palsternacka i saltat vatten i 5 minuter. Lägg i resten av grönsakerna och koka i 3 minuter till. Koka upp alla ingredienser till lagen och koka i 5 minuter. Grönsakerna behöver stå och dra 1 dygn innan de serveras
Marinerade eller inlagda grönsaker är väldigt gott som tillbehör till grillat eller på bufféer. De syrliga grönsakerna gör att maten smälts på ett bra sätt och man blir behagligt mätt
Koka upp vatten, vinäger och socker i en kastull så att sockret smälter. Picklade grönsaker är gott och ha i kylskåpet eftersom de passar som tillbehör till det mesta
De här stekta grönsakerna i en underbar sötsur sås, inspirerad av det asiatiska köket, brukar vi oftast servera till den friterade pankopanerade, falska fisken som ni fick recept på igår