Koka gele recept

Gelé godis med hallonsmak

Gelé godis med hallonsmak

Koka socker, glykos och vatten till 140 grader. Tillsätt hallonpurèn i kastrullen och koka till 115 grader
Hemmagjord gelé

Hemmagjord gelé

Koka vatten och bär i 5 minuter. Höj värmen och låt koka cirka 5 minuter. Koka vatten och bär i 5 minuter. Höj värmen och låt koka cirka 5 minuter. Lägg två liter rönnbär och ett syrligt äpple i klyftor i en kastrull och låt koka i 5 dl vatten under 30 minuter. Koka på svag värme i 15-30 minuter tills allt socker löst sig
Äpple gelé med mynta

Äpple gelé med mynta

Koka upp och skumma av. Koka äpplen och vatten ca 10 min. Sila ifrån saften. Häll upp i gryta igen och tillsatt socker
Gelé – grundrecept

Gelé – grundrecept

Koka upp vattnet och lägg i bären. Koka upp vattnet och lägg i rönnbären. Låt koka i 30-60 sekunder. Låt koka till bären mjuknat, cirka 10 minuter. 1Mät saften, blanda den med lika mycket gelésocker och koka i 30-60 sekunder. Låt koka till bären mjuknat, cirka 20 minuter
Enkel gräddtårta med hallon i gelé

Enkel gräddtårta med hallon i gelé

Börja med att koka vaniljkrämen, eftersom denna bör svalna en stund. Hetta under tiden upp hallonsaften (inte så mycket så det kokar), och lägg sedan ner gelatinbladen där i
Sommarbär i gelé - en somrig efterrätt

Sommarbär i gelé - en somrig efterrätt

1 dl kokande vatten. 1 dl kokande vatten. Sommarbär i gelé - en somrig efterrätt. God morgon. Nu på sommaren när det är varmt ute och man har grillat eller ätit mycket till middag så kanske man inte är sugen på en jättestabbig efterrätt och då är det här ett enkelt och gott alternativ
Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

Helstekt kyckling med gräddsås, inlagd gurka och gelé

Ingredienser Portioner. 4 Kyckling 1 hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1,3 kg) salt och svartpeppar 5 dl vatten 1 hönsbuljongtärning Inlagd gurka 1/2 dl ättika (12%) 1 dl strösocker 1 1/2 dl kallt vatten 1 gurka 1/2 kruka persilja Gräddsås 3 dl vispgrädde 2 tsk svart vinbärsgelé 2 tsk majsstärkelse Till servering Små förkokta och stekta kulpotatisar kokta morötter grönsallad svart vinbärsgelé Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vaniljpannacotta med kryddig gelé

Vaniljpannacotta med kryddig gelé

Om du inte har någon kryddig saftsås, så gör du enkelt en genom att koka upp lite starkblandad saft tillsammans med kanel, stjärnanis, kardemumma och lite vanilj
Slottsstek med pressgurka och gelé

Slottsstek med pressgurka och gelé

Koka en lag på ättika, socker och vatten, låt svalna. grönsaker att ånga eller koka. Lägg fransyska, anjovis, lök, morot, lagerblad och timjan i en tryckkokare täck med vatten och koka mjuk på cirka 40 minuter (i vanlig kastrull tar det cirka 3 timmar. Reducera spadet till god smak tillsätt 2 dl grädde och koka ihop till god smak
Alexandra´s Jordgubbs Gelé

Alexandra´s Jordgubbs Gelé

Koka upp saften och vattnet och krama ur vattnet ur bladen och lägg dem i kastrullen och rör om tills bladen har lösts upp sig
Aroniagelé

Aroniagelé

Koka upp bären, som måste ha varit frusna, tillsammans med vattnet och ingefäran. Låt koka till bären skrumpnat
Björnbärsgelé

Björnbärsgelé

Jag hade kokat av mina björnbär som jag hade i frysen från förra året och ny god gelé står i köket. Så då fick jag koka ny gelé på årets bär
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Vrid på plattan och koka upp, red av med idealmjölet till önskad såskonsistens och smaka av. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den)
Portergryta

Portergryta

Koka upp porter, saft, soja och kryddor. Låt koka minst 1 timme. Koka ca 30 min till tills allt är mjukt
Kött i jättegod sås.

Kött i jättegod sås.

Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört