Koka den mjuk under lock i saltat vatten. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Smaka av med dill, salt, peppar och en skvätt citronsaft och låt sjuda på svag värme några minuter
Koka upp potatisar i lättsaltat vatten tills dem är mjuka. Idag blev det fisk med kraschad potatis i ugn, skolans goda sås ( något omgjord) och syrlig vitlöks sallad
Låt koka upp. fisk i äggsås. Ja, det är ju så enkelt, men så barnsligt gott verkligen, och inte blir det sämre om man piffar till såsen med en näve dill
Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp. Skala och koka potatisarna (under tiden som de kokar så gör du såsen)
Torskfiléerna som kokas direkt i grytan blir riktigt flikiga och fina. Strö över dill. 1 knippe färsk dill. Lägg fiskfiléerna ovanpå, lägg på lock (eller täck med aluminiumfolie) och koka tills fisken är fast och ogenomskinlig, ca 5 min. 1 knippe färsk dill