Kock kött recept

Kocken's underbara Kalops!

Kocken's underbara Kalops!

Skär ner köttet i så stora biter du tycker är lagom och bryn dessa med lite smör tills de får en härlig stekyta
Självgående kock | Pulled beef

Självgående kock | Pulled beef

Långkok blir ofta populärt hos barn och även riktigt små barn som kan med det mjälla möra köttet pilla i sig själv utan att behöva tugga alltför mycket
Kocken Zhaos Vegetariska Hajfenssoppa

Kocken Zhaos Vegetariska Hajfenssoppa

Skiva eller tärna pumpan och låt koka i vatten tills köttet är helt mjukt. Säg nej till hajfenssoppa men tacka ja till kocken Zhao Guangyous vegetariska alternativ, hans recept har en mycket trevligare eftersmak

Årets Kock 2012 - Klas Lindberg

Krydda köttet med purjolöksaska, senapsfrön, fänkålsfrön samt salt och peppar. Stort grattis till Klas Lindberg i riktigt hård konkurrens från de fem andra deltagarna tog hem segern i Årets Kock, endast en och en halv poäng före silvermedaljöre Daniel Engellau

Bonde+Kock=Sant

Första anhalten för dagen var Säby Gård och familjen Rosenqvist-Roman som specialiserat sig på uppfödning av naturbeteskött, nöt och lamm
Krämad purjolök till kött

Krämad purjolök till kött

På den tiden vi åt pasta i det här hushållet, hemföll vi ofta åt Jamies Papardelle med söt purjolök och mascarponeost från hans första kokbok Den nakna kocken från tv-serien med samma namn
Oxfilé och grönpepparsås – obittra kockar

Oxfilé och grönpepparsås – obittra kockar

På tallrikarna tillsätter jag sedan mer grönpeppar som får titta upp bland kött och sås. Här ryms både erkända kockar, hobbykockar och andra matglada, men gemensamt för maten är att den lagats av människor som inte ser tillagningen som ett tvång
Nästan som kött

Nästan som kött

Jag hörde en intervju med kocken Jamie Oliver för ett tag sedan där han sa att färgglad mat är bra mat medan det som är smutsbrunt (typ friterat) kan räknas till kategorin godsaker då det inte är vidare näringsrikt
Boktips och kött i kall panna.

Boktips och kött i kall panna.

Fläskkotlett som man lägger i kall stekpanna och sedan kockar till tyckte vi lät både spännande och gott, och helt rätt hade vi