Knapriga skorpor recept

Vitt matbröd med knaprig skorpa

Vitt matbröd med knaprig skorpa

Mät upp mjöl, salt och fett i en vid bunke. Smula sönder den färska jästen, tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten och slamma upp jästen, tills det inte finns några klumpar

Kryddig must och knapriga skorpor

Till den kryddiga musten bjuder vi gärna på saffransskorpor.  . Glögg i all ära, men ibland vill man variera sig
Bröd med knaprig skorpa

Bröd med knaprig skorpa

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 25 gram jäst 3 dl vatten 3 dl mjölk 0,75 msk salt 1,5 l vetemjöl Köp receptet
Kardemumma skorpor

Kardemumma skorpor

Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt stå i eftervärmen tills skorporna är genomtorra och knapriga. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Skorpor

Skorpor

Låt skorporna kallna något innan de skärs igenom på längden. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm tills den blir fingervarm
Knapriga veteskorpor

Knapriga veteskorpor

Receptet heter Knaprigasmörgåsskorpor II). Mina skorpor blev i alla fall väldigt spröda och goda serverade med smör och både ost och marmelad passar till
Knapriga smörgåsskorpor II

Knapriga smörgåsskorpor II

 De knaprigaveteskorporna härom dagen tog fort slut. De är fortfarade knapriga men mycket mörare. Med två sorters matfett påstås skorpor bli mörare
Grytbakat chiabröd med rejäl skorpa

Grytbakat chiabröd med rejäl skorpa

Täck det inte om du vill behålla den fina knapriga ytan. Bröd. Med rejäl skorpa och luftbubblor. Rostat, knaprigt och oändligt gott
Jakten på skorpan

Jakten på skorpan

Sist vi var där klev jag en dag in i det pyttelilla lokala bageriet och fick syn på en påse med mandelskorpor
Vegetarisk gulaschsoppa

Vegetarisk gulaschsoppa

Soppa är underskattad mat. Det är så lätt att variera en soppa och att improvisera fram olika smaker. Det är bara att koka upp buljong eller en mix av buljong och konserverade tomater
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Ingredienser. 300 g (3 dl) Vetesurdegsgrund 6-7 dl Ljummet vatten 800 g (15dl) Vetemjöl special (ej fullkorn)20 g Havssalt2-6 isbitarGör så här
Easy bread recipe ~ Enkelt brödrecept

Easy bread recipe ~ Enkelt brödrecept

4 April 2016. Bread,. Recipes. baka,. bake,. bread,. bröd. Easy bread recipe ~ Enkelt brödrecept. Det har aldrig varit enklare att baka bröd
Bästa brödet på 5 minuter!

Bästa brödet på 5 minuter!

Jag är inte mycket för att baka matbröd men jag hittade ett recept som jag inte kunde motstå. Med fem (5) minuters arbetsinsats och utan knådande utlovades ett perfekt resultat
Vitt matbröd

Vitt matbröd

Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Mina glutenfria saffransskorpor

Mina glutenfria saffransskorpor

Knapriga och goda skorpor med saffran och mandel. Glutenfria saffransskorpor (ca 25 st). 100 g rumsvarmt smör