Knaprig svål recept

Dansk fläskstek med knaprig svål (mjölkfri)

Dansk fläskstek med knaprig svål (mjölkfri)

Ett par dagar senare så skulle jag testa att göra fläskstek på hemmaplan men jag misslyckades totalt med den knaprigasvålen – så det projektet la jag åt sidan
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter. 1 kg kotlettrad, benfri med skårad svål
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter. 1 kg kotlettrad, benfri med skårad svål
Knaprigt fläsk med asiatisk plommonsås

Knaprigt fläsk med asiatisk plommonsås

Lägg fläsket i en ugnsform med svålen neråt. Häll sedan av vattnet så 1 cm kvarstår och vänd på fläsket så svålsidan är uppåt. Sätt sedan ugnen på 250 grader endast övervärme eller grill och låt svålen bli krispig. 2 kg sidfläsk med snittad svål. 2 kg sidfläsk med snittad svål flingsalt och peppar
Äppelsallad med knaprigt fläsk

Äppelsallad med knaprigt fläsk

Skär bort svålen på fläsket. Strimla fläsket och stek det i en het stek-panna tills det blir knaprigt. Ställ åt sidan
Dansk Flaeskesteg

Dansk Flaeskesteg

Det är detta som gör att svålen blir knaprig vid eftertillagningen. Det bästa är naturligtvis att gå till slaktaren och be om en bit benfri kotlettrad med svål
Schweinehaxe | Fläsklägg – recept

Schweinehaxe | Fläsklägg – recept

Vid tillagningen lämnas svålen på köttet, och den blir av detta knaprig. Här kommer receptet på 3. e kvällens huvudrätt, Schweinhaxe
Långbakat sidfläsk

Långbakat sidfläsk

Först är den knaprig, sedan kommer fettet som smälter i munnen och sedan det salta köttet. Vänd på steken och skär rutmönster med en vass kniv i svålen
Vildsvinsgryta för finsmakare

Vildsvinsgryta för finsmakare

Stek fläsket knaprigt i stekpanna. Skär bort svålen från det rimmade fläsket och spara den. Tillsätt vin, fond och fläsksvålen
Gong bao med sidfläsk

Gong bao med sidfläsk

Stek fläsket knaprigt i sparsamt med olja i en stor stekpanna eller traktörpanna. Skär bort eventuell svål och skär fläsket i två centimeter breda strimlor