Knaprig fläskstek recept

Dansk fläskstek med knaprig svål (mjölkfri)

Dansk fläskstek med knaprig svål (mjölkfri)

Ett par dagar senare så skulle jag testa att göra fläskstek på hemmaplan men jag misslyckades totalt med den knapriga svålen – så det projektet la jag åt sidan
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

Gör så här. Hetta upp en stekpanna med vatten och salt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

I söndags hade vi ett halleluljamoment här köket när herr M äntligen lyckades få till den perfekta knaprigheten på en fläskstek med danskt ursprung
Dansk fläskstek med gräddsås

Dansk fläskstek med gräddsås

Skär upp steken med en vass kniv mellan skårorna i den spröda och knapriga svålen. Skåra fläsksvålen med en vass kniv i tunna snitt med ca 1/2 cm mellanrum
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Ta ut fläsksteken och vänd på den. Gör såsen till fläsksteken. Ta ut fläsksteken och slå in den i folie. in potatis och rotfrukter i ugnen igen under tiden du skivar upp fläsksteken mm
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Hur man får knaprigt svål på fläsksteken. Låt det gå tills det ser knaprigt ut. Egentligen är väl detta inget recept utan mer ett tips
Fläskstek med rimmat sidfläsk

Fläskstek med rimmat sidfläsk

Nu blev svålen istället riktigt knaprig efter cirka 30 minuter i ugnen. I brist på färskt sidfläsk köpte jag rimmat i affären
Felix frestande fläskstek

Felix frestande fläskstek

Hetta upp en stekpanna och stek köttet runt om tills det fått en knaprig, nästan svart skorpa.                                                     Förädlad gris a la Felix Netzell
Is this it? Fläskstek – femte försöket

Is this it? Fläskstek – femte försöket

Svålen blev krispigt och knaprigt och köttet oerhört mört. Min besatthet med fläskstek är ihållig. Sök gärna på fläskstek och läs om mina tidigare bravader
Dansk Flaeskesteg

Dansk Flaeskesteg

Det är detta som gör att svålen blir knaprig vid eftertillagningen. Sätt in steken i mitten av ugnen och grilla den tills svålen fått en knaprig yta