Knådfria brödet recept

Det knådfria brödet

Det knådfria brödet

Jag gillar inte att baka matbröd, det blir sällan bra, det år svårt att få brödet hårt på ytan och fluffigt på insidan men detta försök med ”Det knådfriabrödet” blev över förväntan …
Knådfria brödet

Knådfria brödet

Smula ned jäst i en stor bunke, tillsätt salt och honung samt lite av vattnet och rör ut jästen tills den löses upp
Knådfria bröd

Knådfria bröd

Ta ut brödet, vänd det ur formen och låt svalna på ett galler. Sätt ugnen på 250° i god tid innan brödet jäst klart
Fantastiska brödet

Fantastiska brödet

Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Knådfria frukostfrallor

Knådfria frukostfrallor

Som ni vet så är Martin Johansson min ”Matbrödsguru”, han får mig verkligen att lyckas med att baka matbröd och det utan någon större ansträngning
Knådfria surdegsfrallor

Knådfria surdegsfrallor

Receptet kommer från bagaren Håkan Johansson som skrivit boken "Brödet". Jag hittade ett recept på knådfria surdegsfrallor i ett nummer av tidningen Lantliv i vintras
Knådfria rågfröfrallor

Knådfria rågfröfrallor

Bakning/Baking. Knådfria rågfröfrallor. Augusti 3, 2016 10. 05. Tänkte tipsa er om mitt nya favvo-frukostbröd
Enkelt, knådfritt, hembakat matbröd

Enkelt, knådfritt, hembakat matbröd

Det här knådfriamatbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Nattjästa frallor

Nattjästa frallor

Nattjästa knådfria frukostfrallor (ca 12 st). Nattjästa knådfria frukostfrallor (ca 12 st). Asså, det borde vara lag på att alla skulle testa det här receptet någon gång
Med mycket kummin

Med mycket kummin

När jag bakar knådfria bröd, vilket jag oftast gör numera, brukar jag använda en av följande två metoder
ENKELT & SÅ GOTT

ENKELT & SÅ GOTT

Han har gjort ett inlägg med instruktioner för att baka hans enklaste, knådfria surdegsbröd. Nu finns det inga ursäkter längre & du får bästa brödet i stan

En skållning i Stureby

Den här knådfria varianten är en av de bästa jag bakat faktiskt, bakad utan surdeg men med en skållning som håller brödet saftigt flera dagar
Sparrispizza med vaktelägg

Sparrispizza med vaktelägg

Det är ett recept från Jim Lahey, han med det knådfriabrödet, som numera driver pizzeria. Jag har förmodligen varit en ekorre i ett tidigare liv, det har vi konstaterat förut, och är det inte matlager inför kommande fimbulvintrar jag bunkrar så är det recept

Brunch

o)Vi hade det stämningsfylltDet blev Martins knådfria aprikosbröd. Vi fick äran att få två härliga brunch gäster här idag
Hälften dinkel, hälften vete

Hälften dinkel, hälften vete

Inspirerat av Martin Johanssons knådfria version av Pariserbröd blev detta semesterns sista surdegsbak, härligare aktivitet en tidig söndagsmorgon finns inte
Jim Laheys knådfria bröd (NY  Times brödet)

Jim Laheys knådfria bröd (NY Times brödet)

Strö rikligt med vetemjöl, vetekli eller majsmjöl på en kökshanduk, lägg brödet med skarvsidan ned på handduken och strö över mer vetemjöl, vetekli eller majsmjöl