Vem älskar inte rabarber. Rabarberpaj med smuligt kokostäckte. 3-4 rabarberstjälkar, beroende på tjocklek. Skala och skär rabarbern i 0,5 cm tjocka skivor. Gilla och följ mej gärna via Bloglovin 3-4 rabarberstjälkar
6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör + lite smör till formen 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap
Vårliga smaker som passar bra i pajSyrligheten hos rabarbern gifter sig fint med ett sött knäckigt täcke i den här pajen som i just det här utförandet dessutom är glutenfri
Pajen är superlätt att göra och i somras gjorde jag den med rabarber som också var jättegott. Den här gången blev det en hallonpaj med knäckigt täcke, jättegott och hela pajen tog slut fortare än kvickt