I fredags var jag av logistiska skäl än en gång nödgad att använda en påse frysta hallon som spontan kylklamp, för att kunna pussla in matinköp i eftermiddagens något hektiska schema
Igårkväll bakade jag denna vansinnigt goda, sega, knäckiga paj med hallon och blåbär. Ja, jag har tjuvsmakat en sked på fredagsfikat redan, ville ju veta hur seg och knäckig den blev
Vårliga smaker som passar bra i pajSyrligheten hos rabarbern gifter sig fint med ett sött knäckigt täcke i den här pajen som i just det här utförandet dessutom är glutenfri
Den knäckigahallonpajen passade utmärkt till mellanmål hemma hos mig. Smuldegen blir lite "knäckig" och karamellaktig då jag använder fibersirap gold (bra substuitut för "vanlig" sirap, men utan allt socker)
Ringla sedan lite ljus sirap över hela pajen för att få en knäckig yta. Hacka alla nektariner utom en, i gaska stora bitar och blanda med de hela hallonen och potatismjöl
Sötaste lilla Oscar döptes i lördags och till det gjorde jag två tårtor som fylldes med ett lager hallon- och vitchokladkräm och ett lager med passionsfruktsmousse