Bred knäckglasyren jämt över päronen. 1 stor eller 6 små pajer 1 stor burk konserverade påronKnäckglasyr2 dl mandel100 g smör1½ dl strösocker2 msk vetemjöl2 msk grädde eller mjölk Ugnsvärme - 175 graderSkär päronen i skivor och lägg dem i en smord pajform
11 tsk smör el margarinSeg chokladkaka med knäckglasyr. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter, då cirka 5 minuter återstår av gräddningstiden, blanda samman socker, sirap och vispgrädde till knäckglasyren i en kastrull
Knäckglasyr. Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggen och sockret poröst. Tillsätt smöret och rör om. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt det tillsammans med mjölken
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter, då cirka 5-10 minuter återstår av gräddningstiden, blanda samman socker, sirap och vispgrädde till knäckglasyren i en kastrull
Blanda under tiden samman socker, sirap och vispgrädde till knäckglasyren i en kastrull. 5 tsk vaniljsocker1 krm salt2 st ägg200 g blandade hackade nötterKnäckglasyr1 dl strösocker1 dl ljus sirap1 dl vispgrädde2 tsk vaniljsocker1 tsk smör el margarinServeras med mixade jordgubbarSätt ugnen på 175 grader
Blanda under tiden alla ingredienser till knäckglasyren i en kastrull. 75 g smör3 ägg3 dl strösocker1 dl kaffegrädde (eller grädde + mjölk)3 dl vetemjöl2,5 tsk bakpulver2 fasta päron, skalade och skurna i klyftorKnäckglasyr
Ta ut den nästan färdiggräddade kakan ur ugnen och bred på knäckglasyren. Sätt ugnen på 175º. Klä en liten långpanna som mäter ca 25x35 cm med ett bakplåtspapper
Glasera den varma ringformen inuti med knäckglasyren. 1 ringform, 1 liter. Värm ugnen till 200°. Ställ en vattenfylld långpanna eller stekpanna med höga kanter i nedre delen av ugnen