Nagga med nagg eller gaffel. Lyft med en gaffel och titta på undersidan, den kan vara mer gräddad. 140 g surdeg på råg. 1500 g vatten 500 g fint rågmjöl 250 g vetemjöl 20 g honung 10 g jäst 20 g salt 40 g surdeg på råg Flingsalt, linfrön och sesamfrön att strö överBlanda alla ingredienser i degblandaren. Grädda i ca 10-15 minuter, tills knäckebrödet är gyllenbrunt
Ljuvligt gott med andra ord - som alltid. I slutet av gräddningstiden blir bröden snabbt brända om man inte är vaksam - så håll ett extra öga på brödet de sista minutrarna om du inte vill ha svart knäckebröd
Här är en version av knäckebrödmedsurdeg. Att göra knäckebröd är inte svårt och supergott. Jag gjorde några med grovt rågmjöl på och några med sesamfrö/linfrö på
Surdegsbröd kan med fördel ätas av personer som äter mycket fytinsyrarika livsmedel , dvs mûsli, havregryn, knäckebröd, rågmjöl, grahamsmjöl samt ärtor ärtor och bönor
Ingredienserna blandades med poolishen från dagen innan. Surdegen är nog fortfarande lite sur på mig. Så var det då dags att ge sig på att baka knäckebröd
I slutet av gräddningstiden blir bröden snabbt brända om man inte är vaksam - så håll ett extra öga på brödet de sista minutrarna om du inte vill ha svart knäckebröd
Finns knappt något bättre än hemgjorda knäckebröd finns ingen jämförelse med de vanliga tråkiga wasaknäcken man finner på ica, och jag lovar alla kan göra dessa
Den nya trekanten Leksands Surdeg är bakad på fullkornsrågmjöl som alla Leksands knäckebröd. Leksands knäckebröd bakas i familjebageriet i Leksand och har märkningen Från Sverige
Surdegsbröd från Berliner Schnitzelstuga och Knäckebröd, också på surdeg, från Kaxås Vedugnsbageri med Valio’s Smör smakade gott till, när man som jag nu inte äter vitt bröd längre