Har precis avnjutit ett tillsammans med den numer sedvanliga paleogröten och mmmm gott och knaprigt. Fick en kommentar från Erika att om jag tillsätter mandelmjöl oxå i smeten till de senaste frökexen jag gjorde så skulle det bli ännu mer likt knäcke i konsistens
Skär önskade rutstorlekar och strö flingsalt över och lägg bakplåtspappret med brödet på en plåt. Blanda solrosfrön, linfrön, sesamfrön, pumpa kärnor, fiberhusk, mandelmjöl och salt
Jag har aldrigt tänkt på att använde sojamjöl i bröd, men när jag får mitt eget bo ska det bakas knäckebrödmed sojamjöl, mandelmjöl och diverse frön och nötter
Jag fullkomligt älskar julskinka och senap på något gott bröd eller knäckebröd. Det här blev mitt resultat, det blev till och med en vegansk julskinka faktiskt
Nu hittade jag en bra förpackning på nätet med brödmix från risenta som jag tänker prova. Sist jag gjorde eget knäckebröd blev det inget bra, gjorde för tjockt, och hade sojamjöl istället för mandelmjöl, så det var nog därför det blev misslyckat
Se bara till så knäckebrödet inte blir på tok för tunt, då bryts det lätt sedan. Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut till en kaka med slickepott
Detta är bindemedlet i vårt knäckebröd. Studentvänligt med andra ord. Dock är inte frön den billigaste råvaran i skafferiet och det är inte heller mandelmjöl som ofta utgöra basen i olika recept
Strö lite flingsalt på och skär rutor i smeten, så stora som du vill att knäckebröden ska bli. ex majsmjöl, mandelmjöl, bovetemjöl, teffmjöl, sesammjöl, quinoamjöl mfl