Stick ut hål i mitten med till exempel en plastkork eller annat runt mindre föremål. 5 dl Vatten (37 grader)50 g jäst1 msk honung8 dl rågmjöl5 dl vetemjöl½ msk malen fänkål½ msk mald anis1 msk hela kummin1 msk saltRör ut jästen med vattnet, tillsätt honung, salt och kryddorna. Väg upp 30 grams bullar och kavla på ett mjölat bord (rågmjöl) ut till rundlar med en kruskavel
Täck dem med en ren kökshandduk. Tillsätt salt, honung och resten av vattnet. I ett anfall av överdriven huslighet började jag, för några år sedan, att baka eget knäckebröd
Nagga med nagg eller gaffel. Lyft med en gaffel och titta på undersidan, den kan vara mer gräddad. 120 g honung. 1500 g vatten 500 g fint rågmjöl 250 g vetemjöl 20 g honung 10 g jäst 20 g salt 40 g surdeg på råg Flingsalt, linfrön och sesamfrön att strö överBlanda alla ingredienser i degblandaren. Grädda i ca 10-15 minuter, tills knäckebrödet är gyllenbrunt
Använd därefter rikligt med vetemjöl till utbaket så att knäckebrödet inte fastnar på bordet. Idag har jag bakat knäckebröd av samma recept som jag använde till julens knäcke
Tillsätt honung och salt. Kan garantera att hembakat knäckebröd imponerar på gästerna. ♡ Kavla kakorna med kruskavel och ta ut hål i mitten (jag brukar använda ett snapsglas)