5 dl Vatten (37 grader)50 g jäst1 msk honung8 dl rågmjöl5 dl vetemjöl½ msk malen fänkål½ msk mald anis1 msk hela kummin1 msk saltRör ut jästen med vattnet, tillsätt honung, salt och kryddorna
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, honung och resten av vattnet. I ett anfall av överdriven huslighet började jag, för några år sedan, att baka eget knäckebröd
Tillsätt resten av vattnet, honung, havssalt och stött kummin, blanda. Dags för knäckebröd nummer tre. Det går utmärkt att stapla de utbakade knäckebröden på varandra, mycket lämpligt om man har lite plats i köket
Rör ut jästen i mjölken i en bunke. 25 g jäst. 1⁄2 msk honung. Värm mjölken till max 37°. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg, ca 5 min
120 g honung. 110 g jäst. 1500 g vatten 500 g fint rågmjöl 250 g vetemjöl 20 g honung 10 g jäst 20 g salt 40 g surdeg på råg Flingsalt, linfrön och sesamfrön att strö överBlanda alla ingredienser i degblandaren. Grädda i ca 10-15 minuter, tills knäckebrödet är gyllenbrunt
Smula ner jästen i en bunke. Häll mjölken över jästen och rör tills jästen har löst sig. 1/4 pkt jäst. 1 msk honung. Ca 35-50 st 1/4 pkt jäst. 1 msk honung
Smula jästen och rör ut med vattnet i en bunke. I helgen fick jag hjälp av sonen att göra knäckebröd. Ett roligt sätt att både göra och att äta knäckebröd på är att använda fina kakformar
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölk, honung och salt. Vill man då baka något gott till julen ändå så kan jag rekommendera att baka knäckebröd, det är superenkelt och man kan toppa det med lite vad man vill