Knäckäpplen recept

Knäckäpplen

Knäckäpplen

Koka ihop socker, vatten och glykos i en kastrull tills blandningen är ca 140 grader. Man kan också prova om sockerlagen är klar genom att doppa en pinne i lagen och sedan doppa den i ett glas med kallt vatten
Knäckäpplen

Knäckäpplen

Dessa fantastiskt goda och fina muffins har fått namnet knäckäpplen främst för att dem är stylade så att de ser ut som kanderade äpplen man kan köpa på marknader
Knäckäpplen

Knäckäpplen

Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Gjorde även dessa på jobbet för att mina kollegor skulle kunna smaska i sig dom på julfikat

Knäckäpplen

Snygga röda knäckäpplen blir det om man droppar i ett par droppar röd hushållsfärg i kanderingskaramellen precis när den är färdigkokt
Tips på godsaker till jul

Tips på godsaker till jul

Knäckäpplen, en perfekt dekoration till jultårtan. Då jag haft en riktigt hektisk höst har jag inte hunnit med att göra en massa nytt julgodis i år

Äpplen och popcorn – jo man får bjuda på det

Svarta knäckäpplen. Efter många om och men så kom vi fram till att det är idag. Jo, jag vet att det är idag i USA, men vilken dag man traskar ut till grannskapet här hemma är inte helt tydligt

Knäckäpplen med knäckgrädde

Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Lägg äpplena på ett fat och kör dem på medelstark värme i ugnen tills de är nästan helt mjuka

Knäckäpplen

Snygga röda knäckäpplen blir det om man droppar i ett par droppar röd hushållsfärg i kanderingskaramellen precis när den är färdigkokt

Knäckäpplen

Skala äpplena, ta ur kärnhuset och skär dem i klyftor. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Hacka nötkärnorna

Knäckäpplen

4 röda svenska äpplen (ex Ingrid Marie)2 dl strösocker1 msk glykos1 dl vattenröd hushållsfärg4 träpinnar, 10 - 15 cmdekoreringsströssel eller kokosEn digitaltermometer är ett måste

Knäckäpplen till jul!

  Till jul skall jag göra knäckäpplen så alla på julafton får smaka något jättegottJag har inte ätit det själv på många år

Knäckiga äpplen

Knäckäpplen kan göras dagen innan men sparas de för länge krackelerar glasyren. Skölj och torka äpplena noga, annars fastnar inte glasyren