Koka ihop socker, vatten och glykos i en kastrull tills blandningen är ca 140 grader. Man kan också prova om sockerlagen är klar genom att doppa en pinne i lagen och sedan doppa den i ett glas med kallt vatten
Dessa fantastiskt goda och fina muffins har fått namnet knäckäpplen främst för att dem är stylade så att de ser ut som kanderade äpplen man kan köpa på marknader
Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Gjorde även dessa på jobbet för att mina kollegor skulle kunna smaska i sig dom på julfikat
Svarta knäckäpplen. Efter många om och men så kom vi fram till att det är idag. Jo, jag vet att det är idag i USA, men vilken dag man traskar ut till grannskapet här hemma är inte helt tydligt
4 röda svenska äpplen (ex Ingrid Marie)2 dl strösocker1 msk glykos1 dl vattenröd hushållsfärg4 träpinnar, 10 - 15 cmdekoreringsströssel eller kokosEn digitaltermometer är ett måste