Skär halloumi och sockerärtor i bitar. Klyftpotatis med halloumi och bönsallad (ca 4 portioner). 150 g sockerärtor. Klyftpotatis med halloumi och bönsallad (ca 4 portioner). 150 g sockerärtor
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och skär potatisen i klyftor och lägg dem på en plåt. Blanda potatisen med olivolja, dragon, salt och peppar och sätt in i ugnen ca 25- 30 min
4 portioner klyftpotatis ev. ca 300 g sockerärtor. 4 portioner klyftpotatis. ca 300 g sockerärtor. ca 600-800 g fläskfilé eller ca 600-800 g fläskytterfilé 2 pkt à 120-140 g bacon salt svartpeppar ca 100 g lagrad ost
Börja med klyftpotatisen och gör den enligt sitt recept eftersom den tar längst tid. Gör resten av receptet fram till gratineringen under tiden klyftpotatisen är i ugnen så att det är klart när klyftpotatisen är klar
Till huvudrätt åt vi perfekt grillat kött (striploin) med grillad majs, squash, klyftpotatis, hemodlad sallad (okej, bara salladen och sockerärtorna men det låter ju fint) och såser
Servera med klyftpotatis och kokta sockerärter. klyftpotatis. Putsa filéerna. Salta och peppra runt om och bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör
Servera med klyftpotatis och sallad. klyftpotatis. Skär filéerna i bitar och bryn dem runt om i smör. Dela broccolin i mindre bitar, strimla purjolök och dela sockerärterna på mitten