När jag började gjorde jag mina bbq-rätter i min klotgrill men när jag tröttnade på att sitta och vakta grillen så köpte jag för några år sedan en elektrisk rök där jag både kan kontrollera temperatur och röktider på ett mer exakt sätt
Låt fläsksidan torka i kylen i 12 timmar. Röken fastnar inte på en blöt yta. En liten rök som räcker bra till för hemmabruk inköpt på Extreme Food i Göteborg
Det går säkert att göra på en klotgrill med kol också, men fråga mig inte hur. Vi har länge snackat om att vi skulle testa, men allt regn i sommar gjorde att vi tappade lusten
Om man har en klotgrill med lock är det faktiskt lättare att varmröka en laxbit än att grilla den. Tänd grillkol eller briketter på ena sidan av klotgrillen och när glöden är fin lägg uppblötta rökspån direkt på glöden
Och en av mina favoriter, som är enkel och som blir en fantastiskt god middag för flera, är en hel grillad kyckling indirekt grillad på klotgrill under lock
ex en klotgrill eller en så kallad tombolagrill. på hemmaplan är inte alls svårt, ska ni veta. Det är så enkelt att det kan tänkas att vi aldrig mera kommer att köpa hem varmrökt lax från affären, ja så vida vi inte ska bjuda hem hela Petters följe på varmrökt lax, då måste vi nog först investera i ett helt rökeri
De grillas med fördel i klotgrill för extra rökig smak. Igår stressade vi halvt ihjäl oss för att hinna med att hämta på dagis, handla, hämta paket, förbereda kalas och laga mat i hyfsad tid så inte Diesel skulle somna för sent och vara trött på dagis