Jag använde mig av aluminiumformar som jag hittade i en kökslåda (köpte dem för hundra år sen när jag hade tänkt göra mazariner men det har fortfarande inte skett) och kakorna lossnade enkelt från dem men jag tror det funkar lika bra med vanliga bullformar
Jag har ju som ni vet på sista tiden blivit förälskad i mazariner och en julvariant på klassiskamazariner är ju därför ett måste för mig och här är den
Jag gjorde ett gäng klassiska häromdan i alla fall och här är mitt recept. En favorit hos mig är dammsugarna, följt av nöttoppar och mazariner… Dessa är enklare att göra själv än man kan tro och de blir så mycket godare och inte alls torra som en del kan vara ute på konditori
Det är ett sånt ställe där tiden stått stilla sedan typ 50-60 -talet och där kan man smaska på såna gamla klassiska bakverk som vaniljhjärtan, brysselkex och mazariner
Men jag kan ibland riktigt längta efter vissa klassiska svenska (eller vad vet jag, de har säkert sitt ursprung någon annanstans ifrån) bakverk som till exempel mazariner
Tycker ändå inte det alltid behöver vara just den klassiska mazarinen med bara mandelmassa och glasyr på, utan man kan variera så himla mycket och få olika smaker, men ändå känna den goda mandelmassesmaken