Klassiska mazariner recept

Klassiska mazariner och chokladmazariner

Klassiska mazariner och chokladmazariner

 Igår blev det klassiska vanliga mazariner, men även en chokladvariant. Igår kväll fick jag plötsligt för mig att jag ville baka mazariner
Klassiska Mazariner

Klassiska Mazariner

Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200
KLASSISKA MAZARINER

KLASSISKA MAZARINER

Gör såhär. Vispa smör och socker i en bunke med elvisp. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg
Klassiska hallongrottor

Klassiska hallongrottor

Jag använde mig av aluminiumformar som jag hittade i en kökslåda (köpte dem för hundra år sen när jag hade tänkt göra mazariner men det har fortfarande inte skett) och kakorna lossnade enkelt från dem men jag tror det funkar lika bra med vanliga bullformar
Mazariner

Mazariner

Jag bakade för några dagar sedan klassiskamazariner. Jag älskar mazariner och jag har alltid köpta mazariner, tills jag insåg att de innehöll ägg
Saffrans mazarintårta

Saffrans mazarintårta

Jag har ju som ni vet på sista tiden blivit förälskad i mazariner och en julvariant på klassiskamazariner är ju därför ett måste för mig och här är den
Äppelmazarin med mandel

Äppelmazarin med mandel

Nu i veckan var det mazarinens dag, men ska jag vara helt ärlig måste jag erkänna att den klassiska mazarinen med vit glasyr på inte är min favorit
Lime/vit chokladbiskvier

Lime/vit chokladbiskvier

Därför blev det istället för de klassiska chokladbiskvierna en fräschare och somrigare variant med limesmörkräm och doppade i vit choklad
Punschrullar (Dammsugare)

Punschrullar (Dammsugare)

Jag gjorde ett gäng klassiska häromdan i alla fall och här är mitt recept. En favorit hos mig är dammsugarna, följt av nöttoppar och mazariner… Dessa är enklare att göra själv än man kan tro och de blir så mycket godare och inte alls torra som en del kan vara ute på konditori
TGIF!

TGIF!

Det är ett sånt ställe där tiden stått stilla sedan typ 50-60 -talet och där kan man smaska på såna gamla klassiska bakverk som  vaniljhjärtan, brysselkex och mazariner
Mazarinkaka med blåbär

Mazarinkaka med blåbär

Som dessutom är smaksatt med lite bittermandelarom och därför får den klassiska mazarinsmaken. Har ni kanske mängder av blåbär i frysen från sommaren
Mangorutor med kokostosca

Mangorutor med kokostosca

Men jag kan ibland riktigt längta efter vissa klassiska svenska (eller vad vet jag, de har säkert sitt ursprung någon annanstans ifrån) bakverk som till exempel mazariner
Hallonmazariner

Hallonmazariner

Dessa härligt klassiska bakverk får mig att tänka på atmosfärrika tantfik med röda sammetsdraperier, marmorstatyer och silvriga små gräddkannor, typ
Choklad- och mintmazariner

Choklad- och mintmazariner

Tycker ändå inte det alltid behöver vara just den klassiska mazarinen med bara mandelmassa och glasyr på, utan man kan variera så himla mycket och få olika smaker, men ändå känna den goda mandelmassesmaken
Rabarbermazarin

Rabarbermazarin

Dom här rabarbermazarinerna är somrigare än klassiskamazariner med rabarber som är så himla himla gott