Har testat många olika varianter men återkommer alltid till detta klassiska recept. ) Tänkte lägga ut det recept jag alltid använder till mina lussebullar
Forma lussebullar av bitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Smula ner jästen i en skål. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel
Forma lussebullar av bitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Smula ner jästen i en skål. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel
Den här gången bakade vi klassiskalussebullar med russin i och de blev väldigt goda och saftiga =) Oskar är den i familjen som är mest förtjust i lussebullar och det har gått åt några till kvällsfikorna
Baka ut till valfria lussebullar. Jag har ju redan bakat en sats saffransbullar med mandelmassa & vanilj men dessa klassiska lussekatter måste jag hinna med också
Skär av en bit deg för varje lussekatt och rulla/dra ut så det blir en remsa som du sedan rullar ihop åt vardera håll i varje kant – till klassiska lussekatter
En en tredjedelen gjorde vi klassiska lussekatter på. Resultatet blev i alla fall de godaste lussebullarna vi någonsin gjort och ätit och till och med min mamma (som inte tycket som saffransbullar) åt och tog om
Så fort lussebullarna är uppätna påbörjas semmelbullebaket. //Malin Klassiska semlor. Visste ni att det i början av 1900-talet gavs en ledig dag i samband med Fettisdagen, Fettisdagslovet
Klassiska bullar i all ära - men dessa är minst lika smarriga, om inte smarrigare. Jag har bakat lussebullar, och recept för övrigt, från denna fantastiska Hanna förr