Lägg i kroppkakorna. Man kan även dela kroppkakorna och steka dem i smör. 1 kg potatis (oskalad)300 g rimmat fläsk1 gul lök1/2 tsk krossad kryddpeppar1 ägg3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna medSmör, saltKoka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna med
4 1 kg mjölig potatis 300 g rimmat fläsk eller bacon 1 gul lök 1 tsk mortlad kryddpeppar 1 ägg 1 tsk salt 3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna med smör Till servering skirat smör rårörda lingon persilja (till garnering) Lägg till i inköpslistan
Vi har precis avslutat middagen här hemma och idag stod klassisk husmanskost på menyn, kroppkakor. För er som inte ätit kroppkakor tidigare så är det en ”boll” gjord på en potatisdeg som är fylld med en blandning av lök och fläsk
Blandat med dofter av lufsa (ja för er oinvigda - en variant av kroppkakor gjord i långpanna) och sedan finns det såklart restaurangerna med väldigt hög klass fast de hoppar jag över denna helg
Det finns nog inget bättre sätt att lära barn att äta rätt än genom att föregå med gott exempel, den klassiska devisen "barn gör inte vad vi säger utan barn gör vad vi gör" gäller även i högsta grad i skolrestaurangen
Gör man inte detta blir kroppkakorna hårda som studsbollar. Skala och riv 2 kg potatis med ett rivgärn, ingen mixer det blir inte samma klassiska resultat