Överlag skulle jag väl snarare vilja hävda att vi underskattar våra klassiska svenska råvaror grovt. Kåldolmar är en riktig klassiker (och som alla riktiga svenska traditioner, importerade från ett annat land
Kåldolmar – Byt ut quornfärsen mot vegansk sojafärs, till exempel Anammas. Hej. Det är lite lustigt faktiskt, men vart enda år som jag har haft Jävligt Gott har en och samma dag varit den som slagit alla rekord, år efter år
Kåldolmar i lite modernare tappning, med savoykål istället för vikål. Jag fick ut 10 st kåldolmar av denna satsen. Stek kåldolmarna i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Klassiska tillbehör är självfallet kokt potatis, lingonsylt och snabbinlagd gurka - skivad gurka som läggs i 1-2-3-lag som smaksätts med lite hackad dill
Kåldolmar i lite modernare tappning, med savoykål istället för vikål. Jag fick ut 10 st kåldolmar av denna satsen. Stek kåldolmarna i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Klassiska tillbehör är självfallet kokt potatis, lingonsylt och snabbinlagd gurka - skivad gurka som läggs i 1-2-3-lag som smaksätts med lite hackad dill
Med inflytande från andra matkulturer har det svenska köket fått kryddor och färg och det är populärt att laga klassiska svenska rätter med en exotisk kryddblandning från Indien eller Mexiko
Vid det här laget vet de flesta att det svenska köket, den svenska matkulturen, är influerat av främmande matkulturer och de klassiskakåldolmarna är inget undantag
Nu kan du antingen välja att gör på det klassiska viset att du fyller naturtarm med korvmassan och därefter steker korvarna i en het panna eller så kan du bara steka dem utan naturtarm då måste du bara passa på att forma massan i pannan under tiden den steks så att de inte rinner ut och blir till en platt pannkaka allting