Mandelkubbar är något som jag alltid älskat och köpt färdiga på påse (”Hägges” var de absolut godaste), men nu skulle jag ju skämmas om jag köpte dem…måste ju prova själv
Häll därefter i resten av mjölken, salt, socker, smör och ägg. Lägg varje bit i en bullform (gärna i en muffinsplåt) och låt jäsa under bakduk, ytterligare ca
Rör ihop ägg och grädde och senap och låt det sedan svälla cirka 10 minuter tillsammans med ströbröd. 2 ägg 1 dl vispgrädde 2,5 msk skånsk senap 1,5 dl ströbröd* 1 liten gul lök 1 kg blandfärs salt, svartpeppar, vitlökspulver, oregano
Doppa handflatan i mjöl och lägg en skiva av potatisblandningen i handen. Lägg i kroppkakorna. 1 kg potatis (oskalad)300 g rimmat fläsk1 gul lök1/2 tsk krossad kryddpeppar1 ägg3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna medSmör, saltKoka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Blanda i ägg, 1 tsk salt och mjöl. 1 ägg
Pensla bullarna/snurrorna med uppvispat ägg och strö sedan över pärlsocker. Ja, ni hör ju själva, ni kan bara inte undvika att baka lite klassiska kanelbullar en dag som denna
4 1 1/2 dl mjölk 5 msk ströbröd 500 g nöt- eller blandfärs 1/2 gul lök (skalad och riven) 1 ägg 1 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk socker smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong