Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Varva med skagenröra, bröd och laxpastej. Bred på färskostblandningen och dekorera med lax, ärtskott, bladpersilja, rädisor och ätbara blommor 12 skivor formfranska. 0,5 tub Laxpastej från Abba. 3 skivor lax, kallrökt. 12 skivor formfranska ca 250 g färskost ca 0,5 dl crème fraiche Smör att steka i 2 rädisor 1 knippe ärtskott 0,5 tub Laxpastej från Abba ca 250-300 g skagenröra (köp färdig eller gör egen) 1 knippe bladspersilja 3 skivor lax, kallrökt Penséer
Gör ni egen gravad lax till jul. Dessa ingredienser behövs för att göra en gravad lax. en bit lax. Fördela saltblandningen över laxen och "platta" in den
Vi brukar servera den med en bit varmrökt lax eller som tillbehör till grillat. Hemmagjord potatissallad är det kanske inte så många som gör eftersom det är så billigt att köpa färdiglagad, men eftersom köpt potatissallad av vissa märken kan innehålla spår av nötter så känns det säkrare att göra egen
är en klassisk rätt vid svenska mathögtider. Lax. Lax är lätt och laga och blir. När jag växte upp var lax lyxmat och abborre och torsk något man åt till vardags