Klassisk kavring recept

Hembakad klassisk kavring

Hembakad klassisk kavring

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 6 dl filmjölk 4 dl sirap , mörk 2,5 tsk bikarbonat 4 dl vetemjöl , special 8 dl rågsikt 1 tsk salt Köp receptet
Hembakad klassisk kavring

Hembakad klassisk kavring

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 6 dl filmjölk 4 dl sirap , mörk 2,5 tsk bikarbonat 4 dl vetemjöl , special 8 dl rågsikt 1 tsk salt Köp receptet
Kavring klassisk

Kavring klassisk

Strö vetemjöl eller ströbröd på kanterna så att kavringen inte fastnar. Fyll upp till ¾ av formen för att få höga och fina kavringar
Klassisk matjestårta

Klassisk matjestårta

6-8 pers 75-100 g smält smör 200 g kantskuren kavring Fyllning. Bara älskar olika sorter sillatårtor och provar gärna olika, denna gjorde vi till påsk men passar ju även vid andra tillfällen
Silltårta

Silltårta

200 g mörk kavring. Finhacka eller mixa brödet. Smält smöret och blanda det med smulorna. Platta ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Skagentårta

Skagentårta

En klassisk rensteksröra skulle nog funka perfekt. Mixa kavringsskivorna i en mixer, tillsätt det smälta smöret
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Till påskbuffén gjorde vi en klassisk matjessilltårta som alltid passar bra och är mycker uppskattad av alla
Den Gyldene Fredens gubbröra

Den Gyldene Fredens gubbröra

Kantskär kavringen eller tag ut stora rundlar med t ex ett glas. 4 skivor kavring. Börja med att koka äggen och låt dem svalna
Panerad sill med picklad lök & citron-dillcrème

Panerad sill med picklad lök & citron-dillcrème

Kavring. Skiva rödlöken tunt och lägg i en klassisk 1-2-3 lag. Stansa ut fyrkanter av kavringen, lägg på en bit skivad kokt potatis, lite picklad rödlök, 1 sillbit och toppa med citron-dillcrèmen
Gammeldags sockerskorpor

Gammeldags sockerskorpor

Och till Skanörs Gästgifveri ska jag definitiv tåtervända för att begå flera av husets klassisker, som äpplegravad lax med gurka, senapssås och dillstuvad potatis eller friterad kolja
Fiskasoppa med nordiska rötter

Fiskasoppa med nordiska rötter

En klassisk fisk och skaldjurssoppa för mig är ju en fransk bouillabaisse med rouille, men det klingar ju inte så nordiskt
Middag hos syster!

Middag hos syster!

Till förrätten blev det en klassisk skagenröra med touch av Japan. Wasabiräkor på kavring med löjrom2 skivor kavring, varje skiva delad i två trekanter500 g räkor med skal, skalade och hackade12 st hela skalade räkor1 msk hackad dill1 dl majonnäs1 dl crème fraiche1 krm salt1 krm svartpeppar2 tsk pressad citron100 g löjrom1 msk finhackad rödlökWasabi efter tycke och smakGör så här. 2 skivor kavring
Fettisdag med Minisemlor

Fettisdag med Minisemlor

Men att piffa upp den med kolasås, grädde i olika smaksättningar, sylt, chokladtryffel eller något annat än klassisk mandelmassa
Matjesillstårta

Matjesillstårta

Ja, förutom jordgubbar så är ju matesillen en given klassisker till midsommarmaten. Mixa kavringen i en mixer och smält smöret
Matjesilltårta

Matjesilltårta

I mitt fall gjorde jag inte en klassiskkavringsbotten, utan en vanlig pajdegsbotten. Om du gör kavringsbotten så msular du kavringen i en matberedare