En klassisk stek är alltid rätt. Bryn kalvsteken i en stekpanna runtom till den får en fin stekyta. 1,3kg Kalvstek (+3msk smör att bryna steken i)½st Gul lök½st MorotEn liten bit rotselleri, ca 100g5dl Kalvfond, mörk3dl Vispgrädde4msk osaltat smör200g Haricotes vertesHavssaltSvartpeppar från kvarnGott att servera till. 1,3kg Kalvstek
Underbar kalvstek i krämig sås. Kalvköttet lagades till i helgen och blev till en klassisk långlagad söndagsstek från boken ”Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag” av Jens Linder
Klassisk söndagsstek men såsen gör den får en helt annan touch. 1,5 - 2 kg kalvstek brynes på spisen och stoppas sedan in ugnen ( 175 grader) och får steka till termometern visar 75 grader. ~ Barbro~ 1,5 - 2 kg kalvstek brynes på spisen och stoppas sedan in ugnen ( 175 grader) och får steka till termometern visar 75 grader Daniel gjorde hasselbackspotatis till och istället för ströbröd tog han ost
Skär steken i centimetertjocka skivor och banka ut dessa till elefantöronGör en klassisk ratatouille men låt koka helst i minst 3 timmar för den runda smaken, blanda i massor med riven parmesan precis före serveringStek köttet mycket snabbt på hög värmeServera med ratatouille på och rucola runt omStänk citron på allt
Söndag & klassisk middag. Kalvstek ca 1,5 kilo. Oj oj oj vad det har varit tyst på bloggen. Ja jag har varken haft ork eller lust att skriva, än mindre laga nåt nytt och spännande så det har varit lite tyst här
I Italien valde vi en gång att lite rebelliskt ändra på receptet och i stället för att koka köttet lägga det på grillen och sedan servera det med den klassiska tonfisk- och sardellsåsen som är så god och full med härliga medelhavska umamismaker