Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Kalops är en sån rätt som bara blir godare efter några dagar och den går också utmärkt att frysas in för att sedan tas upp och värmas i gryta
Ingredienser Portioner. 4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Men här blir det en klassiskkalops med smak av kryddpeppar och lagerblad utan morötter. Serveras på klassiskt manér med inlagda rödbetor och mjölig potatis - en riktig söndagsmiddag som doftar barndom
Så det blir mest ganska klassisk enkel mat. Kalops (recept nedan. GODASTE KALOPSEN. Koka upp kalopsen och låt den småkoka med locket på glänt 1 ½-2 timmar
Klassisk hasselbackspotatis toppas med ströbröd på slutet och man kan ha på riven ost också. När jag gör kalops brukar jag mixa några av morötterna i såsen