Klassisk kalops recept

Klassisk kalops i godaste skysåsen

Klassisk kalops i godaste skysåsen

Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Kalops är en sån rätt som bara blir godare efter några dagar och den går också utmärkt att frysas in för att sedan tas upp och värmas i gryta
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Ingredienser Portioner. 4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Kalops är ju en riktig favorit, så passade på att göra detta igen nu när det även fanns med i denna boken
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Men här blir det en klassiskkalops med smak av kryddpeppar och lagerblad utan morötter. Serveras på klassiskt manér med inlagda rödbetor och mjölig potatis - en riktig söndagsmiddag som doftar barndom

Klassisk Kalops

Gör så här. 1. Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar. 2. Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar
Morbergs kalops i Crock-Pot

Morbergs kalops i Crock-Pot

De klassiska tillbehören till kalops är kokt potatis och inlagda rödbetor. Ingredienser till Morbergs skånska kalops
Kalops

Kalops

Ansjovisspad är en klassiskkalopssmaksättare. Blanda allt i grytan med det tärnade köttet för klassisk servering
Veckomatsedel och supergod kalops!

Veckomatsedel och supergod kalops!

Så det blir mest ganska klassisk enkel mat. Kalops (recept nedan. GODASTE KALOPSEN. Koka upp kalopsen och låt den småkoka med locket på glänt 1 ½-2 timmar