Klassisk fiskfond recept

Klassisk fiskgratäng

Klassisk fiskgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Duchessepotatis 800 gram mjölig potatis 1 krm salt 50 gram Mat & Bak smör 2 st ägg 0,75 tsk salt Fisk 600 gram torskfilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar Dillsås 3 msk Mat & Bak smör 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 msk fiskfond 0,75 kruka(or) färsk dill 0,75 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st citron(er) Topping 170 gram räkor i lake 0,25 kruka(or) färsk dill Sallad 0,5 st gurka 65 gram salladsmix Köp receptet Näringsvärde Kcal

Klassisk Smörsås

Tillsätt grädden och fiskfonden, koka på medelvärme tills det har kokat ihop. 5 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
Ugnsbakad torskrygg med rostad blomkål

Ugnsbakad torskrygg med rostad blomkål

Rimma torsken och servera med en klassisk vitvinssås, haricots verts och den rostade blomkålen. 1 msk koncentrerad fiskfond. 1 msk koncentrerad fiskfond
En rosaröd läckerbit

En rosaröd läckerbit

Receptet bygger på klassisk tillagning i ugn, men såsen ( som gör hela rätten) har fått en liten extra färg och sötma av en klick tomatpuré som harmonierar med den syrliga citronen och det vita vinet
Risoni alla Pescatora - skaldjursrisoni

Risoni alla Pescatora - skaldjursrisoni

Häll på torrt vitt vin och fiskfond. 2 msk fiskfond. Om du har tid kan du laga Christians tomatsås. Receptet nedan är en stor sats, så det som blir över efter du använt de 3 dl som behövs till skaldjursrisonin kan du frysa in
Värmande fisksoppa

Värmande fisksoppa

Jag hade inte någon klassiskfiskbas/fiskfond och inte heller saffran men däremot lite annat vilket säkert skulle bli bra
Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska

Klassisk fiskrätt där orginalet består av bland annat sjötunga, hummer och tryffel serverat med pommes duchesses
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Här kommer ett recept på en klassisk bouillabaisse, fiskgryta baserad på tomat och saffran. Låt puttra någon minut och häll sedan på fiskfonden
Variation på Lake

Variation på Lake

Stuvad Lake är en klassisk anrättning som jag här arbetat vidare på. Lyft upp fisken, slå på 3-4dl av den avsilade fiskfonden
Mentorskap och en utmananande kålrot

Mentorskap och en utmananande kålrot

Oj då…hade trott mer på fisk eller kött…Fläsklägg, tänkte jag direkt…men insåg att där var jag på helt fel, klassisk, inrutad, säker väg…näe, ska man impa på mästerkocken Drejing, så får man definitivt tänka utanför boxen…
Klassisk fiskfond

Klassisk fiskfond

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök(ar) 1 st morot 4 cm rotselleri 1 st vitlöksklyfta(or) 2 msk olja 3 st lagerblad 2 st timjankvist(ar) 2 tsk salt 1 kg fiskskrov 1,5 l vatten Köp receptet

Klassisk fiskfond

1. Skölj fiskskroven ordentligt i kallt vatten. Om du tar med huvudet måste gälarna avlägsnas annars blir fonden besk