Brunsås. Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
Köttbullar, brunsås och kokt potatis och en riktigt svensk klassiker och något jag också oftast väljer ute på restaurang om jag äter på en klassisk svensk restaurang där denna rätten finns
Köttbullar med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon är ju en klassisk svensk hit. Servera nu köttbullarna tillsammans som de är med spaghetti eller gör dem i italiensk tomatsås eller gräddig brunsås
Klassiskbrunsås till steken (mjölkfri och nästan glutenfri). Kanon är ju ett kärt inslag i juletid. Den jagar skinkan hack i häl och får ofta utgöra the centrepiece på juldagen
Nu er der jo sikkert ligeså mange opskrifter på köttbullar som der er svenske husmødre… Vil man krydre dem klassisk skal man tilsætte allehånde som i denne opskrift eller lagen fra en dåse ansjovis
Servera med kokt potatis & kokta grönsaker och såklart klassiskbrunsås till, se mitt recept. Sätt på ugnen på 175grader och sätt i ungsformen med en klick smör i
Först tänkte jag servera det med en klassiskbrunsås/gräddsås, men eftersom sojan var slut (trots att jag älskar soja och nästan alltid har flera olika sorter hemma) så fick jag improvisera fram något annat