Biff Rydberg är ju en riktigt god rätt tycker jag. Nu har jag nästan gjort alla recepten i Per Morbergs bok, så har börjat kolla lite i andra böcker jag har
Kristi himmelfärdsdag-dagen då Jesus drog upp till skyn och förenades med sin farsa, nja inget vi varken tror på eller firar men god mat kan man äta ändå och det gör man garanterat med klassisk husmanskost, här i form av en färsbiff med stekt lök och en riktigt god fet gräddsås
Blanda färsen med salt och peppar, forma sedan biffar av färsen. Stek sedan biffarna så att dom får en yta, när dom är klara lägg upp dom i en ugnsform
Klassisk husmanskost kommer mer och mer i skymundan. och visst, jag håller med om att det tar lite längre tid, men det är det värt, jag lovar Här kommer ett recept på så otroligt goda pannbiffar med stekt lök till, för det är ju bara ett måste
Vill man laga en god, klassisk och lyxig kötträtt snabbt så satsa på en Biff Stroganoff. 750g Biff, tunt strimlad (passade på och köpte svenskt kött för 119kr/kg. Eller också använd lövbiff så kommer man ner lite i pris)2st Gula lökar, fint hackade4msk Smör2dl Creme fraiche, 34% kokbar 4msk Vispgrädde2msk Kalvbuljong4msk Tomatpuré4msk DijonsenapCornichoner2st BakpotatisarSour creme. 750g Biff
Jag har ett gammalt recept på Biff Stroganoff på bloggen sedan några år tillbaks, men här har jag veganiserat det, pimpat det lite mer och överlag gjort det något strå vassare
Det en av alla dessa klassiska husmanskostrecept som någon kock någonstans har uppfunnit på en restaurang som sedan populariserats och spridts över landets alla husmanskostshak med självrespekt