Klassiker recept

En klassiker

En klassiker

Ett av de där bästasterecepten som håller. Ett av Allt om Mats mest efterfrågade. Vinnare av "Sveriges fem bästa recept" 1990
En klassiker, i frukosttappning

En klassiker, i frukosttappning

I fredags kom jag plötsligt att tänka på rosenbröd. Numera är jag så fast förankrad, ja, närapå slentrianmässigt låst i mina standardbröd under veckorna
Klassikern - rödvinskokta päron

Klassikern - rödvinskokta päron

 . Det finns vissa smaker som aldrig går ur tiden, som aldrig blir omoderna och den här efterrätten är en av dem
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

1. Skär kinakålen i fyra delar på längden och skär bort rotpartiet. Kapa i ca 2 cm breda remsor. 2. Lägg kålen i en stor skål (ren och rostfri kastrull/gryta går också bra)
PS Klassiker: Gratinerad löksoppa

PS Klassiker: Gratinerad löksoppa

1. Finhacka löken och vitlöken. Stek löken i ca två matskedar smör på medelhög värme tills den är mjuk, lite brun och smakrik
PS Klassiker: Broccolisoppa

PS Klassiker: Broccolisoppa

1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull. (Olja för dig som vill ha helvegetariskt, men smör blir godare
Klassiker: Köttbullar & Mos

Klassiker: Köttbullar & Mos

Imorgon bär det av till Budapest för några dagars efterlängtad semester. När det vankas utemat i flera dagar så känns det rätt bra att äta klassisk husman såhär dagen innan
PS Klassiker: Biff stroganoff

PS Klassiker: Biff stroganoff

Skiva löken och svampen. Skär köttet i tunna strimlor mot fibrerna. Hacka persiljan. Detta ska du ha gjort i förväg eftersom övriga moment ska gå fort
PS Klassiker: Biff stroganoff

PS Klassiker: Biff stroganoff

"Stroganoff" ser olika ut beroende på var i världen du äter den. Originalreceptet innehöll förmodligen varken lök, svamp eller tomatpasta
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

Make Kimchi är en enkel kimchi gjord på kinakål. Receptet ger ca 1 liter, eller två stora burkar med tättslutande bygellock

PS klassiker: Inkokt näbbgädda

1. Skala löken och moroten och skär i snygga bitar. Skär av dillstjälkarna för kokning och spara vipporna för garnering
PS Klassiker: Oxkinder med morötter

PS Klassiker: Oxkinder med morötter

1. Tvätta morötterna och skär i lagom munsbitar (inte för tunna skivor). Hacka övriga grönsaker. Skär oxkinderna i stora grytbitar